Study of Capsaicin Content in Various Parts of Pepper Fruit by Liquid Chromatography with Electrochemical Detection
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A1993" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:1993 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16370/07:00001069
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Study of Capsaicin Content in Various Parts of Pepper Fruit by Liquid Chromatography with Electrochemical Detection
Original language description
The burning taste of pepper is induced by six chemically related compounds derived from phenylalkylamide alkaloid (capsaicinoids) group. Capsaicin and its derivative dihydrocapsaicin have the strongest burning effects from them. The aim of this work wasto determine capsaicin content in different fruit parts (ovary, lower flesh, upper flesh and seeds). For these purposes, we optimized high performance liquid chromatography with electrochemical detection. The most suitable conditions for capsaicin determination were as follows: working electrode potential of 750 mV, mobile phase of acetate buffer (pH 4) and methanol in ration 40:60 (v/v, %). At these conditions we were able to detect picomoles of capsaicin per injection. Finally, we utiliyed this technique to determine capsaicin in various cultivars of peppers. The highest content of capsaicin (227 mg per 100 g of fresh weight) was found in ´Takanotsume´cultivar.
Czech name
Studium obsahu capsaicinu v různých částech paprikového plodu pomocí kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem.
Czech description
Pálivost papriky je dána šesti chemickými látkami. Kapsaicin a jeho derivát dihydrokapsaicin je z nich nejsilnější. Hlavním úkolem bylo stanovení obsahu kapsaicinu v různých částech plodu. Pro tyto účely jsme optimalizovali metodu vysokoúčinné kapalinovéchromatografie s elektrochemickým detektorem. Nejvhodnější podmínky pro stanovení kapsaicinu byly následovné: potenciál elektrody 750 mV, mobilní faze acetátového pufru (pH 4) a methanolu v poměru 40:60 (v/v, %). Detekční limit naší techniky byl v pmolech kapsaicinu na nástřik. Výsledně jsme tuto techniku využili na stanovení kapsaicinu v paprikách. Nejvyšší obsah kapsaicinu (227 mg/100g čerstvé hmoty) byl nalezen u odrůdy ´Takanotsume´.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Chimica Slovenica
ISSN
1318-0207
e-ISSN
—
Volume of the periodical
54
Issue of the periodical within the volume
—
Country of publishing house
SI - SLOVENIA
Number of pages
5
Pages from-to
55-59
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—