Centrifuge Water Absorption of Flour ? Effective Method of Determination of Wheat Baking Quality for Breeding
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2043" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2043 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění
Original language description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou
Czech name
Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění
Czech description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů
ISBN
80-86908-04-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
0-0
Publisher name
Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko
Place of publication
Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o., Troub
Event location
Brno
Event date
Nov 8, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—