All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

TMA and SC Study of Radish Seeds at Low Temperatures

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2083" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2083 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách

  • Original language description

    Termoanalytické vlastnosti oloupaných semen ředkvičky Maria exponovaných v prostředí o různých relativních vlhkostech byly studovány při nízkých teplotách pomocí termomechanické analýzy (TMA) a diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC). Na TMA křivkáchbyl při chlazení pozorován jeden zlom, při následném ohřevu dva zlomy. Po expozici vyššími relativními vlhkostmi rostla intenzita druhého zlomu, avšak teplota zlomů na TMA křivkách na relativní vlhkosti nezávisela.Při chlazení se na DSC křivkách při všech zvolených relativních vlhkostech objevuje jeden široký exotermický pík (krystalizace). Při následném ohřevu byly pozorovány při všech zvolených relativních vlhkostech dva endotermické píky (tání). Entalpie krystalizace při chlazení se prakticky rovná součtu entalpií obou tání při ohřevu. To znamená, že při krystalizaci dochází k fázové separaci. Entalpie tání s maximem při vyšší teplotě roste s rostoucí relativní vlhkostí, při které byla semena před měřením exponována. Při ohřevu nejdř

  • Czech name

    TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách

  • Czech description

    Termoanalytické vlastnosti oloupaných semen ředkvičky Maria exponovaných v prostředí o různých relativních vlhkostech byly studovány při nízkých teplotách pomocí termomechanické analýzy (TMA) a diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC). Na TMA křivkáchbyl při chlazení pozorován jeden zlom, při následném ohřevu dva zlomy. Po expozici vyššími relativními vlhkostmi rostla intenzita druhého zlomu, avšak teplota zlomů na TMA křivkách na relativní vlhkosti nezávisela.Při chlazení se na DSC křivkách při všech zvolených relativních vlhkostech objevuje jeden široký exotermický pík (krystalizace). Při následném ohřevu byly pozorovány při všech zvolených relativních vlhkostech dva endotermické píky (tání). Entalpie krystalizace při chlazení se prakticky rovná součtu entalpií obou tání při ohřevu. To znamená, že při krystalizaci dochází k fázové separaci. Entalpie tání s maximem při vyšší teplotě roste s rostoucí relativní vlhkostí, při které byla semena před měřením exponována. Při ohřevu nejdř

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA522%2F04%2F0384" target="_blank" >GA522/04/0384: Tle study of biological glasses formation and their control for plant biodiversity conservation</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    29. Mezinárodní česká a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7194-957-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    143-146

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Medlov, Českomoravská vysočina

  • Event date

    May 28, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article