All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of pretreatment on hop cryopreservation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2556" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2556 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/14864347:_____/07:8P004796

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele

  • Original language description

    V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec.

  • Czech name

    Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele

  • Czech description

    V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Establishing of cryobank of vegetative shoot tips of potato and hop.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové poznatky z genetiky a šľachtenia poĺnohospodárskych rastlín, 13 - 14. 11. 2007,

  • ISBN

    978-80-88872-65-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    38-40

  • Publisher name

    SCPV -Výzkumný ústav rastlinej výroby, Piešťany, Slovenská republika

  • Place of publication

    Piešťany, Slovenská republika

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Nov 13, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article