Influence of pretreatment on hop cryopreservation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2556" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2556 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/14864347:_____/07:8P004796
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele
Original language description
V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec.
Czech name
Vliv předkultivace na kryokonzervaci chmele
Czech description
V našich experimentech jsme porovnávali rozdílné ošetření chmele (Humulus lupulus L.) na kryokonzervaci. Hodnotili jsme vliv 0,75 M sacharózy a 60% polyethanol glycolu společně s nízkou teplotou na přežití a regeneraci rostlin chmele po kryokonzervaci. Zjistili jsme, že ošetření oběma osmotickými látkami mělo průkazný vliv na zlepšení přežití a regeneraci chmelových rostlin. Nejvyšší regenerace byla dosažena pro metodu užívající nodální řízky ošetřené 0,75 M sacharózou a nízkou teplotou 2°C a následně vrcholy ponoření v 0,7 M sacharóze přes noc a desikace vrcholů nad silikagelem (3 hodiny). Tato metoda je používána pro rutinní kryopreservaci genových zdrojů chmele v VÚRV v.v.i. Praha ve spolupráci s Chmelařským institutem s.r.o., Žatec.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Establishing of cryobank of vegetative shoot tips of potato and hop.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové poznatky z genetiky a šľachtenia poĺnohospodárskych rastlín, 13 - 14. 11. 2007,
ISBN
978-80-88872-65-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
38-40
Publisher name
SCPV -Výzkumný ústav rastlinej výroby, Piešťany, Slovenská republika
Place of publication
Piešťany, Slovenská republika
Event location
Piešťany
Event date
Nov 13, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—