All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Climatic Conditions and Agronomical Treatment on Starch Content in Grain of Winter Wheat with Different Baking Quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000321" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000321 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of Climatic Conditions and Agronomical Treatment on Starch Content in Grain of Winter Wheat with Different Baking Quality

  • Original language description

    The aim of our work was focused on evaluation of the effect of variety, selected external parameters including year, locality, weather factors and level of agronomical treatment on starch content of winter wheat with different baking quality. In 2005 and2006 a set of 22 winter wheat varieties (E, A, B and C technological quality) registered in the Czech Republic was cultivated in 12 localities characterized by four different level of Lang?s Rain Factor (LRF) and in two levels of agronomical treatment.The results confirmed the high effect of genotype as well as the locality and treatment level on starch content in wheat grain.

  • Czech name

    Efekt klimatických podmínek a rozdílné úrovně hnojení na obsah škrobu v zrnu ozimé pšenice s rozdílnou pekařskou jakostí

  • Czech description

    Cílem práce bylo zhodocení efektu odrůdy, vybraných dalších charakteristik zahrnujících rok, lokalitu, počasí a stupeň agronomického ošetření na obsah škrobu u ozimé pšenice s rozdílnou pekařskou jakostí. V letech 2005 a 2006 bylo 22 odrůd ozimé pšenice(E, A, B a C pekařské jakosti)registrovaných v České republice pěstováno na 12 lokalitách, které byly charakterizovány Langovým dešťovým faktorem (LRF)za použití dvou úrovní agronomického ošetření. Výsledky potvrdily vysoký vliv genotypu, lokality a takéúrovně agronomického ošetření.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology

  • ISBN

    978-83-902699-7-9

  • Number of pages of the result

    11

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

    307

  • Publisher name

    Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch

  • Place of publication

    Kraków

  • UT code for WoS chapter