Effect of Climatic Conditions and Agronomical Treatment on Starch Content in Grain of Winter Wheat with Different Baking Quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000321" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000321 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Effect of Climatic Conditions and Agronomical Treatment on Starch Content in Grain of Winter Wheat with Different Baking Quality
Original language description
The aim of our work was focused on evaluation of the effect of variety, selected external parameters including year, locality, weather factors and level of agronomical treatment on starch content of winter wheat with different baking quality. In 2005 and2006 a set of 22 winter wheat varieties (E, A, B and C technological quality) registered in the Czech Republic was cultivated in 12 localities characterized by four different level of Lang?s Rain Factor (LRF) and in two levels of agronomical treatment.The results confirmed the high effect of genotype as well as the locality and treatment level on starch content in wheat grain.
Czech name
Efekt klimatických podmínek a rozdílné úrovně hnojení na obsah škrobu v zrnu ozimé pšenice s rozdílnou pekařskou jakostí
Czech description
Cílem práce bylo zhodocení efektu odrůdy, vybraných dalších charakteristik zahrnujících rok, lokalitu, počasí a stupeň agronomického ošetření na obsah škrobu u ozimé pšenice s rozdílnou pekařskou jakostí. V letech 2005 a 2006 bylo 22 odrůd ozimé pšenice(E, A, B a C pekařské jakosti)registrovaných v České republice pěstováno na 12 lokalitách, které byly charakterizovány Langovým dešťovým faktorem (LRF)za použití dvou úrovní agronomického ošetření. Výsledky potvrdily vysoký vliv genotypu, lokality a takéúrovně agronomického ošetření.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology
ISBN
978-83-902699-7-9
Number of pages of the result
11
Pages from-to
—
Number of pages of the book
307
Publisher name
Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch
Place of publication
Kraków
UT code for WoS chapter
—