All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Near-infrared spectroscopy (NIRS). A selecton of practical applications in agriculture.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000520" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000520 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství.

  • Original language description

    Na základě téměř 15 letých zkušeností s využíváním techniky NIRS k hodnocení kvality rostlinných výrobků jsou v uceleném pohledu prezentovány možnosti využití vysoce progresivního postupu, přitom ekologicky šetrného k životnímu prostředí, v oblasti operativního a exaktního hodnocení kvality potravinářských surovin a výrobků (např. kvalitu semen řepky, obilovin, luskovin), dále výživné hodnoty krmiv (např. objemné píce v čerstvém i konzervovaném stavu), rozbor složení směsných vzorků (botanické složení píce z travních porostů, zastoupení komponent v krmných směsích apod.), monitoringu půdních charakteristik aj.

  • Czech name

    Spektroskopie v blízké infračervené oblasti (NIR). Výběr praktických aplikací v zemědělství.

  • Czech description

    Na základě téměř 15 letých zkušeností s využíváním techniky NIRS k hodnocení kvality rostlinných výrobků jsou v uceleném pohledu prezentovány možnosti využití vysoce progresivního postupu, přitom ekologicky šetrného k životnímu prostředí, v oblasti operativního a exaktního hodnocení kvality potravinářských surovin a výrobků (např. kvalitu semen řepky, obilovin, luskovin), dále výživné hodnoty krmiv (např. objemné píce v čerstvém i konzervovaném stavu), rozbor složení směsných vzorků (botanické složení píce z travních porostů, zastoupení komponent v krmných směsích apod.), monitoringu půdních charakteristik aj.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    3162/09

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Metodika byla schválena MZe ČR pod č.j. 47822/2008-18020 ISBN: 978-80-87011-53-9

  • Economical parameters

    Jedná se o metodu na výrazném vzestupu, která má reálné předpoklady se prosadit i v našem zemědělství s ohledem na rychlost (2 minuty jeden vzorek), přesnost, ekologickou nezávadnost rozboru, přičemž změřená semena neztrácejí klíčivost a lze je vysít.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Date of certification

  • Method of use