All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Baking quality and possibility of use of land races of emmer wheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00000848" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00000848 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/09:30699 RIV/60076658:12220/09:00010767

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pekařská jakost a možnosti využití zrna krajových odrůd pšenice dvouzrnky

  • Original language description

    Práce předkládá výsledky analýzy pekařské jakosti šesti krajových odrůd pšenice dvouzrnky ve srovnání s moderními odrůdami pšenice seté. Dvouzrnky mají vysoký obsah proteinu v zrnu. Pro klasické pekařské zpracování není jejich technologická jakost (nízkábobtnavost bílkovin) příliš vhodná. Obsah bílkovin je indikátorem vhodnosti zrna jednotlivých odrůd pro výrobu těstovin, protože negativně koreluje s obsahem škrobu, jehož obsah negativně koreluje s pevností těstovin. Zrno pšenice dvouzrnky je vhodné pro výrobu celozrnné mouky a za použití tradičních technologií zpracování, které zvýší přidanou hodnotu výrobku.

  • Czech name

    Pekařská jakost a možnosti využití zrna krajových odrůd pšenice dvouzrnky

  • Czech description

    Práce předkládá výsledky analýzy pekařské jakosti šesti krajových odrůd pšenice dvouzrnky ve srovnání s moderními odrůdami pšenice seté. Dvouzrnky mají vysoký obsah proteinu v zrnu. Pro klasické pekařské zpracování není jejich technologická jakost (nízkábobtnavost bílkovin) příliš vhodná. Obsah bílkovin je indikátorem vhodnosti zrna jednotlivých odrůd pro výrobu těstovin, protože negativně koreluje s obsahem škrobu, jehož obsah negativně koreluje s pevností těstovin. Zrno pšenice dvouzrnky je vhodné pro výrobu celozrnné mouky a za použití tradičních technologií zpracování, které zvýší přidanou hodnotu výrobku.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Utilization of spring forms of selected wheat varieties in organic farming.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    12-CD Brno

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database