Baking quality and possibility of use of land races of emmer wheat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00000848" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00000848 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/09:30699 RIV/60076658:12220/09:00010767
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařská jakost a možnosti využití zrna krajových odrůd pšenice dvouzrnky
Original language description
Práce předkládá výsledky analýzy pekařské jakosti šesti krajových odrůd pšenice dvouzrnky ve srovnání s moderními odrůdami pšenice seté. Dvouzrnky mají vysoký obsah proteinu v zrnu. Pro klasické pekařské zpracování není jejich technologická jakost (nízkábobtnavost bílkovin) příliš vhodná. Obsah bílkovin je indikátorem vhodnosti zrna jednotlivých odrůd pro výrobu těstovin, protože negativně koreluje s obsahem škrobu, jehož obsah negativně koreluje s pevností těstovin. Zrno pšenice dvouzrnky je vhodné pro výrobu celozrnné mouky a za použití tradičních technologií zpracování, které zvýší přidanou hodnotu výrobku.
Czech name
Pekařská jakost a možnosti využití zrna krajových odrůd pšenice dvouzrnky
Czech description
Práce předkládá výsledky analýzy pekařské jakosti šesti krajových odrůd pšenice dvouzrnky ve srovnání s moderními odrůdami pšenice seté. Dvouzrnky mají vysoký obsah proteinu v zrnu. Pro klasické pekařské zpracování není jejich technologická jakost (nízkábobtnavost bílkovin) příliš vhodná. Obsah bílkovin je indikátorem vhodnosti zrna jednotlivých odrůd pro výrobu těstovin, protože negativně koreluje s obsahem škrobu, jehož obsah negativně koreluje s pevností těstovin. Zrno pšenice dvouzrnky je vhodné pro výrobu celozrnné mouky a za použití tradičních technologií zpracování, které zvýší přidanou hodnotu výrobku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Utilization of spring forms of selected wheat varieties in organic farming.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
57
Issue of the periodical within the volume
12-CD Brno
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—