Assesing potato varieties for resistance to soft rot bacteria using slice test
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00001493" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00001493 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz
Original language description
Hladina rezistence odrůd bramboru k pektinolytickým bakteriím byla stanovena inokulací plátků hlíz bramboru (SCHAAD et al. 2001). K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno9 odrůd jako slabě náchylné, 86 odrůd jako náchylné a 39 odrůd jako silně náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 73 odrůd jako rezistentní, 59 odrůd jakoslabě náchylné a 2 odrůdy jako náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia a Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 59 odrůd jako slabě náchylné a 75 odrůd jako náchylné. Výsledky potvrdily, že v současném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytickým erwiniím náchylné a velmi náchylné (93 %). Naproti tomu k pektinolytickým pseudomonádám je většina testovaných odrůd (99 %) rezistentní nebo sl
Czech name
Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz
Czech description
Hladina rezistence odrůd bramboru k pektinolytickým bakteriím byla stanovena inokulací plátků hlíz bramboru (SCHAAD et al. 2001). K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno9 odrůd jako slabě náchylné, 86 odrůd jako náchylné a 39 odrůd jako silně náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 73 odrůd jako rezistentní, 59 odrůd jakoslabě náchylné a 2 odrůdy jako náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia a Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 59 odrůd jako slabě náchylné a 75 odrůd jako náchylné. Výsledky potvrdily, že v současném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytickým erwiniím náchylné a velmi náchylné (93 %). Naproti tomu k pektinolytickým pseudomonádám je většina testovaných odrůd (99 %) rezistentní nebo sl
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08083" target="_blank" >2B08083: Risk-lowering of the occurrence of bacterial soft rots and Colletotrichum coccoides fungus affecting food safety and quality of washed and packaged potatoes and their control using non-chemical method</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce : (Scientific Studies (Potato Research Institute Havlíčkův Brod.))
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
17
Issue of the periodical within the volume
zima
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—