The reaction of potato varieties to pectolytic bacterium Erwinia carotovora subsp. atroseptica
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001912" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001912 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reakce odrůd bramboru na pektinolytickou bakterii Erwinia carotovora subsp. atroseptica
Original language description
Rezistence odrůd bramboru k pektinolytické bakterii Erwinia carotovora subsp. atroseptica byla stanovena testováním plátků hlíz. K oběma testovaným kmenům pektinolytické bakterie E. c. subsp. atroseptica bylo z celkového počtu 144 testovaných odrůd bramboru hodnoceno: 20 odrůd jako rezistentních, 86 odrůd jako slabě náchylných a 38 odrůd jako náchylných. Žádná z testovaných odrůd nebyla silně náchylná k oběma testovaným kmenům bakterie E. c. subsp. atroseptica. Výsledky potvrdily, že v testovaném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytické bakterii E. c. subsp. atroseptica rezistentní a slabě náchylné.
Czech name
Reakce odrůd bramboru na pektinolytickou bakterii Erwinia carotovora subsp. atroseptica
Czech description
Rezistence odrůd bramboru k pektinolytické bakterii Erwinia carotovora subsp. atroseptica byla stanovena testováním plátků hlíz. K oběma testovaným kmenům pektinolytické bakterie E. c. subsp. atroseptica bylo z celkového počtu 144 testovaných odrůd bramboru hodnoceno: 20 odrůd jako rezistentních, 86 odrůd jako slabě náchylných a 38 odrůd jako náchylných. Žádná z testovaných odrůd nebyla silně náchylná k oběma testovaným kmenům bakterie E. c. subsp. atroseptica. Výsledky potvrdily, že v testovaném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytické bakterii E. c. subsp. atroseptica rezistentní a slabě náchylné.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08083" target="_blank" >2B08083: Risk-lowering of the occurrence of bacterial soft rots and Colletotrichum coccoides fungus affecting food safety and quality of washed and packaged potatoes and their control using non-chemical method</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
59
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
235-238
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—