The identification of HMW- and LMW- glutenin subunits for wheat variety determination using HPLC/UV
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001910" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001910 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Identifikace HMW- a LMW- gluteninových podjednotek metodou HPLC/UV pro účely určování odrůd pšenice
Original language description
Komparativní HPLC/UV analýzou souboru 30 odrůd pšenice se známým gluteninovým složením byly stanoveny retenční časy píků charakterizujících vybrané HMW- a LMW- gluteninové podjednotky. Celkem bylo identifikováno 11 HMW-gluteninových podjednotek a 11 LMW-gluteninových podjednotek. 2 HMW- a 2 LMW-gluteninové podjednotky nebylo možno odlišit. Metodu je i přesto možné použít pro identifikaci odrůdy porovnáním chromatogramu se standardem, stejně jako ke stanovení gluteninového složení neznámého vzorku. Výhodou oproti použití klasické SDS-PAGE elektroforézy jsou rychlost, bezpečnost analýz a možnost automatizace metody.
Czech name
Identifikace HMW- a LMW- gluteninových podjednotek metodou HPLC/UV pro účely určování odrůd pšenice
Czech description
Komparativní HPLC/UV analýzou souboru 30 odrůd pšenice se známým gluteninovým složením byly stanoveny retenční časy píků charakterizujících vybrané HMW- a LMW- gluteninové podjednotky. Celkem bylo identifikováno 11 HMW-gluteninových podjednotek a 11 LMW-gluteninových podjednotek. 2 HMW- a 2 LMW-gluteninové podjednotky nebylo možno odlišit. Metodu je i přesto možné použít pro identifikaci odrůdy porovnáním chromatogramu se standardem, stejně jako ke stanovení gluteninového složení neznámého vzorku. Výhodou oproti použití klasické SDS-PAGE elektroforézy jsou rychlost, bezpečnost analýz a možnost automatizace metody.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
59
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
193-196
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—