Characterisation of wheat glutenin with a chip electrophoresis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001759" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001759 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou
Original language description
Gluteniny hrají významnou roli při určování viskoelastických vlastností pšeničné mouky. Znalost jejich alelické skladby je důležitá pro odhad genetického potenciálu šlechtitelských linií. V této studii byla testována možnost využití automatické čipové elektroforézy Experion k rychlé identifikaci jednotlivých vysoko- a nízko-molekulárních podjednotek gluteninů (HMW-, LMW-GS. Metodou čipové elektroforézy byly identifikovány a pomocí molekulových hmotností charakterizovány běžně se vyskytující HMW-GS. LMW-GS se nepodařilo spolehlivě rozlišit vzhledem ke kratším retenčním časům a k velkému počtu konkrétních podjednotek, které se vzájemně překrývají.
Czech name
Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou
Czech description
Gluteniny hrají významnou roli při určování viskoelastických vlastností pšeničné mouky. Znalost jejich alelické skladby je důležitá pro odhad genetického potenciálu šlechtitelských linií. V této studii byla testována možnost využití automatické čipové elektroforézy Experion k rychlé identifikaci jednotlivých vysoko- a nízko-molekulárních podjednotek gluteninů (HMW-, LMW-GS. Metodou čipové elektroforézy byly identifikovány a pomocí molekulových hmotností charakterizovány běžně se vyskytující HMW-GS. LMW-GS se nepodařilo spolehlivě rozlišit vzhledem ke kratším retenčním časům a k velkému počtu konkrétních podjednotek, které se vzájemně překrývají.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2011
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
22-26
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
Jan 1, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—