All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterisation of wheat glutenin with a chip electrophoresis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001759" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001759 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou

  • Original language description

    Gluteniny hrají významnou roli při určování viskoelastických vlastností pšeničné mouky. Znalost jejich alelické skladby je důležitá pro odhad genetického potenciálu šlechtitelských linií. V této studii byla testována možnost využití automatické čipové elektroforézy Experion k rychlé identifikaci jednotlivých vysoko- a nízko-molekulárních podjednotek gluteninů (HMW-, LMW-GS. Metodou čipové elektroforézy byly identifikovány a pomocí molekulových hmotností charakterizovány běžně se vyskytující HMW-GS. LMW-GS se nepodařilo spolehlivě rozlišit vzhledem ke kratším retenčním časům a k velkému počtu konkrétních podjednotek, které se vzájemně překrývají.

  • Czech name

    Charakterizace gluteninů pšenice čipovou elektroforézou

  • Czech description

    Gluteniny hrají významnou roli při určování viskoelastických vlastností pšeničné mouky. Znalost jejich alelické skladby je důležitá pro odhad genetického potenciálu šlechtitelských linií. V této studii byla testována možnost využití automatické čipové elektroforézy Experion k rychlé identifikaci jednotlivých vysoko- a nízko-molekulárních podjednotek gluteninů (HMW-, LMW-GS. Metodou čipové elektroforézy byly identifikovány a pomocí molekulových hmotností charakterizovány běžně se vyskytující HMW-GS. LMW-GS se nepodařilo spolehlivě rozlišit vzhledem ke kratším retenčním časům a k velkému počtu konkrétních podjednotek, které se vzájemně překrývají.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proteiny 2011

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    22-26

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Zlín

  • Event date

    Jan 1, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article