Evaluation of LMW-GS allele composition in relation to quality parameters of wheat grain
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001388" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001388 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice
Original language description
Na základě molekulové hmotnosti rozeznáváme u gluteninů, které jsou odpovědné za viskoelastické vlastnosti těsta, podjednotky s vysokou (HMW-GS) a nízkou (LMW-GS)molekulovou hmotností. Ve šlechtitelských programech se HMW-GS běžně využívají pro predikcipekařské kvality na základě sedimentačních hodnot. Predikční systém hodnocení pro jednotlivé LMW-GS alely podobně jako pro HMW-GS dosud vyvinut nebyl. Cílem práce bylo hodnotit vybrané kvalitativní ukazatele pšenice ve vztahu k jednotlivým LMW-GS aleláma identifikovat šlechtitelsky významné alely s vazbou k vysoké pekařské jakosti pšenice.
Czech name
Hodnocení alelické skladby LMW-GS ve vztahu ke kvalitativním parametrům zrna pšenice
Czech description
Na základě molekulové hmotnosti rozeznáváme u gluteninů, které jsou odpovědné za viskoelastické vlastnosti těsta, podjednotky s vysokou (HMW-GS) a nízkou (LMW-GS)molekulovou hmotností. Ve šlechtitelských programech se HMW-GS běžně využívají pro predikcipekařské kvality na základě sedimentačních hodnot. Predikční systém hodnocení pro jednotlivé LMW-GS alely podobně jako pro HMW-GS dosud vyvinut nebyl. Cílem práce bylo hodnotit vybrané kvalitativní ukazatele pšenice ve vztahu k jednotlivým LMW-GS aleláma identifikovat šlechtitelsky významné alely s vazbou k vysoké pekařské jakosti pšenice.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
58
Issue of the periodical within the volume
12,věd.př.
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—