The use of gel and chip electrophoresis for the identification of high molecular weight and low molecular weight glutenin subunits in wheat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001434" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001434 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-056-7.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice
Original language description
Metodika zahrnuje optimalizované metodické přístupy pro analýzu podjednotek gluteninů s vysokou molekulovou hmotností (HMW-GS) a podjednotek gluteninů s nízkou molekulovou hmotností (LMW-GS) u pšenice. Klasická elektroforéza v polyakrylamidovém gelu umožňuje současnou klasifikaci obou gluteninových systémů. Automatická čipová elektroforéza je nová moderní technika, která zaručuje podmínky objektivní, rychlé, dostatečně přesné a reprodukovatelné, z hlediska požadavků na bezpečnost práce a bezpečné analýzy gluteninů. Součástí metodiky je hodnocení gluteninových podjednotek z hlediska predikce pekařské jakosti pšenice.
Czech name
Využití gelové a čipové elektroforézy pro identifikaci podjednotek gluteninů s vysokou a nízkou molekulovou hmotností u pšenice
Czech description
Metodika zahrnuje optimalizované metodické přístupy pro analýzu podjednotek gluteninů s vysokou molekulovou hmotností (HMW-GS) a podjednotek gluteninů s nízkou molekulovou hmotností (LMW-GS) u pšenice. Klasická elektroforéza v polyakrylamidovém gelu umožňuje současnou klasifikaci obou gluteninových systémů. Automatická čipová elektroforéza je nová moderní technika, která zaručuje podmínky objektivní, rychlé, dostatečně přesné a reprodukovatelné, z hlediska požadavků na bezpečnost práce a bezpečné analýzy gluteninů. Součástí metodiky je hodnocení gluteninových podjednotek z hlediska predikce pekařské jakosti pšenice.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3514/11
Regulation ID
1/10967-2011 MZE
Technical parameters
Osvědčení pod č.j. 1/10967-2011 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR - Odbor rostlinných komodit ISBN: 978-80-7427-056-7
Economical parameters
Předpokládané ekonomické přínosy 0-100 tis. Kč.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Date of certification
—
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy