Certified technological procedure of stored malting barely protection against hazards associated with the stored product mites
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001957" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001957 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-077-2.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-077-2.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Certifikovaná metodika ochrany ječmene skladovaného pro sladovnické účely s kontaminací skladištními roztoči
Original language description
Metodika je určena pro skladovatele obilovin a pracovníky v dezinfekci, dezinsekci a deratizaci. Metodika je vytvořena pro potřeby plnění zákona č. 258/2000 Sb. Metodika je zaměřena na problematiku týkající se napadení sladovnického ječmene roztoči a obsahuje výčet rizik spojených s výskytem těchto roztočů, inovované metodiky jejich detekce a predikce vývoje jejich populací v závislosti na teplotě a vlhkosti skladovaného ječmene. Metodika obsahuje souhrn nových originálních informací o rychlostech růstupopulací roztočů v závislosti na teplotě a vlhkosti skladovaných obilovin. Aplikací této metodiky je možné snížit rizika infestace ječmene roztoči.
Czech name
Certifikovaná metodika ochrany ječmene skladovaného pro sladovnické účely s kontaminací skladištními roztoči
Czech description
Metodika je určena pro skladovatele obilovin a pracovníky v dezinfekci, dezinsekci a deratizaci. Metodika je vytvořena pro potřeby plnění zákona č. 258/2000 Sb. Metodika je zaměřena na problematiku týkající se napadení sladovnického ječmene roztoči a obsahuje výčet rizik spojených s výskytem těchto roztočů, inovované metodiky jejich detekce a predikce vývoje jejich populací v závislosti na teplotě a vlhkosti skladovaného ječmene. Metodika obsahuje souhrn nových originálních informací o rychlostech růstupopulací roztočů v závislosti na teplotě a vlhkosti skladovaných obilovin. Aplikací této metodiky je možné snížit rizika infestace ječmene roztoči.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08049" target="_blank" >2B08049: Free and bound forms of fusarium mycotoxins in cereals and processed products; strategy of control and minimisation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3615/11
Regulation ID
SRS 059344/2011
Technical parameters
Osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky pod č.j. SRS 059344/2011 vydala Státní rostlinolékařská správa Praha ISBN: 978-80-7427-077-2
Economical parameters
Zavedení monitorování teploty v uskladněném obilí se pohybuje v rozmezí 10000 až 35000 Kč. Zavedení postupu pravidelné aplikace této metody v objektu přinese možnost odhadu, kdy dojde k napadení skladovaného ječmene a vzniku popsaných rizik.
Certification body designation
Státní rostlinolékařská správa, Praha, Česká republika
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů