Minimalosation use of pesticides against of pests of alliaceous vegetables, root vegetables and lettuce in integrated poduction of vegetables.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003117" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003117 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/14:66232 RIV/60461373:22330/14:43898240
Result on the web
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-161-8.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-161-8.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace používání pesticidů proti škůdcům a chorobám v systému integrované produkce cibulové a kořenové zeleniny a salátu
Original language description
Metodika je určena zemědělcům a pěstitelům cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří zeleninu pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodika obsahuje informace a doporučení pro ochranu cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu vůči chorobám a škůdcům potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky legislativy platné od roku 2014. Pro každou účinnou látku pesticidu a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislostina čase od termínu aplikace do sklizně. Podle údajů o degradaci reziduí pesticidů v cibulové a kořenové zelenině a salátu lze stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální nebo bezreziduální produkci zeleniny.
Czech name
Optimalizace používání pesticidů proti škůdcům a chorobám v systému integrované produkce cibulové a kořenové zeleniny a salátu
Czech description
Metodika je určena zemědělcům a pěstitelům cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří zeleninu pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodika obsahuje informace a doporučení pro ochranu cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu vůči chorobám a škůdcům potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky legislativy platné od roku 2014. Pro každou účinnou látku pesticidu a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislostina čase od termínu aplikace do sklizně. Podle údajů o degradaci reziduí pesticidů v cibulové a kořenové zelenině a salátu lze stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální nebo bezreziduální produkci zeleniny.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210165" target="_blank" >QJ1210165: Higher nutritive and hygienically-toxicological quality of main species of field vegetable grown in innovated systems of integrated and ecological production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ISBN 978-80-7427-161-8
Regulation ID
UKZUZ 098210/2014
Technical parameters
Osvědčení pod č.j. (UKZUZ 098210/2014) o uznání uplatněné certifikované metodiky vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský. Smlouva o využití výsledku uživatelem č. 10/2014 byla uzavřena se Zelinářskou unií Čech a Moravy, o.s., Krapkova 3, 77900 Olomouc, IČ: 7256566, DIČ: CZ7256566, zastoupená Ing. Jaroslavem Zemanem, předsedou, dne 9.12.2014. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: prof. RNDr. Ing. František, CSc., tel. 233022409,e-mail: kocourek@vurv.cz
Economical parameters
Přínosy ekonomické pro pěstitele spočívají ve zvýšení ekonomické efektivnosti ochranných opatření vůči chorobám a škůdcům cibulové, kořenové zeleniny a salátu a ve zlepšení ekonomické efektivnosti pěstebních systémů zeleniny. Zvýšením podílu standardu komodit cibulové, kořenové zeleniny a salátu o 2,5 % na 1/5 ploch v důsledku vyšší efektivnosti ochranných opatření vůči škodlivým organismům lze očekávat roční přínosy u pěstitelů okolo 3 mil. Kč za rok.
Certification body designation
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů