All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Minimalosation use of pesticides against of pests of alliaceous vegetables, root vegetables and lettuce in integrated poduction of vegetables.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003117" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003117 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/14:66232 RIV/60461373:22330/14:43898240

  • Result on the web

    <a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-161-8.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-161-8.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace používání pesticidů proti škůdcům a chorobám v systému integrované produkce cibulové a kořenové zeleniny a salátu

  • Original language description

    Metodika je určena zemědělcům a pěstitelům cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří zeleninu pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodika obsahuje informace a doporučení pro ochranu cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu vůči chorobám a škůdcům potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky legislativy platné od roku 2014. Pro každou účinnou látku pesticidu a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislostina čase od termínu aplikace do sklizně. Podle údajů o degradaci reziduí pesticidů v cibulové a kořenové zelenině a salátu lze stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální nebo bezreziduální produkci zeleniny.

  • Czech name

    Optimalizace používání pesticidů proti škůdcům a chorobám v systému integrované produkce cibulové a kořenové zeleniny a salátu

  • Czech description

    Metodika je určena zemědělcům a pěstitelům cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří zeleninu pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodika obsahuje informace a doporučení pro ochranu cibulové zeleniny, kořenové zeleniny a salátu vůči chorobám a škůdcům potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky legislativy platné od roku 2014. Pro každou účinnou látku pesticidu a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislostina čase od termínu aplikace do sklizně. Podle údajů o degradaci reziduí pesticidů v cibulové a kořenové zelenině a salátu lze stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální nebo bezreziduální produkci zeleniny.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GF - Diseases, pests, weeds and plant protection

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210165" target="_blank" >QJ1210165: Higher nutritive and hygienically-toxicological quality of main species of field vegetable grown in innovated systems of integrated and ecological production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-7427-161-8

  • Regulation ID

    UKZUZ 098210/2014

  • Technical parameters

    Osvědčení pod č.j. (UKZUZ 098210/2014) o uznání uplatněné certifikované metodiky vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský. Smlouva o využití výsledku uživatelem č. 10/2014 byla uzavřena se Zelinářskou unií Čech a Moravy, o.s., Krapkova 3, 77900 Olomouc, IČ: 7256566, DIČ: CZ7256566, zastoupená Ing. Jaroslavem Zemanem, předsedou, dne 9.12.2014. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: prof. RNDr. Ing. František, CSc., tel. 233022409,e-mail: kocourek@vurv.cz

  • Economical parameters

    Přínosy ekonomické pro pěstitele spočívají ve zvýšení ekonomické efektivnosti ochranných opatření vůči chorobám a škůdcům cibulové, kořenové zeleniny a salátu a ve zlepšení ekonomické efektivnosti pěstebních systémů zeleniny. Zvýšením podílu standardu komodit cibulové, kořenové zeleniny a salátu o 2,5 % na 1/5 ploch v důsledku vyšší efektivnosti ochranných opatření vůči škodlivým organismům lze očekávat roční přínosy u pěstitelů okolo 3 mil. Kč za rok.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů