All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Inhibitory effect of food processing aromatic plants extracts against growth of pathogenic and toxigenic fungi of the genus Aspergillus

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004179" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004179 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Inhibiční efekt potravinářsky využitelných extraktů z aromatických rostlin na růst patogenních a toxigenních hub rodu Aspergillus

  • Original language description

    Mnohé aromatické rostliny mají široké využití v kulinářství, potravinářství, lidové medicíně či jako alternativní nebo doplňkové složky botanických fungicidů. Esenciální oleje (EO) třech významných aromatických rostlin, Foeniculum vulgare, Mentha spicata and Thymus vulgaris byly testovány se zaměřením na hladinu inhibičního potenciálu v závislosti na stoupajícím koncentračním gradientu a to na modelu dvou významných modelových patogenních a toxigenních hub: Aspergillus flavus a Aspergillus fumigatus. Antifungální potenciál byl sledován i na základě průběhu křivky efektivity na jednotlivé patogeny.

  • Czech name

    Inhibiční efekt potravinářsky využitelných extraktů z aromatických rostlin na růst patogenních a toxigenních hub rodu Aspergillus

  • Czech description

    Mnohé aromatické rostliny mají široké využití v kulinářství, potravinářství, lidové medicíně či jako alternativní nebo doplňkové složky botanických fungicidů. Esenciální oleje (EO) třech významných aromatických rostlin, Foeniculum vulgare, Mentha spicata and Thymus vulgaris byly testovány se zaměřením na hladinu inhibičního potenciálu v závislosti na stoupajícím koncentračním gradientu a to na modelu dvou významných modelových patogenních a toxigenních hub: Aspergillus flavus a Aspergillus fumigatus. Antifungální potenciál byl sledován i na základě průběhu křivky efektivity na jednotlivé patogeny.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: New technologies of the gaining of bioactive compounds from medicinal and aromatic plants as a sources of active substances of botanical pesticides and food supplements.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    65

  • Issue of the periodical within the volume

    12 vědecká příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    367-370

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database