Inhibitory effect of food processing aromatic plants extracts against growth of pathogenic and toxigenic fungi of the genus Aspergillus
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004179" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004179 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Inhibiční efekt potravinářsky využitelných extraktů z aromatických rostlin na růst patogenních a toxigenních hub rodu Aspergillus
Original language description
Mnohé aromatické rostliny mají široké využití v kulinářství, potravinářství, lidové medicíně či jako alternativní nebo doplňkové složky botanických fungicidů. Esenciální oleje (EO) třech významných aromatických rostlin, Foeniculum vulgare, Mentha spicata and Thymus vulgaris byly testovány se zaměřením na hladinu inhibičního potenciálu v závislosti na stoupajícím koncentračním gradientu a to na modelu dvou významných modelových patogenních a toxigenních hub: Aspergillus flavus a Aspergillus fumigatus. Antifungální potenciál byl sledován i na základě průběhu křivky efektivity na jednotlivé patogeny.
Czech name
Inhibiční efekt potravinářsky využitelných extraktů z aromatických rostlin na růst patogenních a toxigenních hub rodu Aspergillus
Czech description
Mnohé aromatické rostliny mají široké využití v kulinářství, potravinářství, lidové medicíně či jako alternativní nebo doplňkové složky botanických fungicidů. Esenciální oleje (EO) třech významných aromatických rostlin, Foeniculum vulgare, Mentha spicata and Thymus vulgaris byly testovány se zaměřením na hladinu inhibičního potenciálu v závislosti na stoupajícím koncentračním gradientu a to na modelu dvou významných modelových patogenních a toxigenních hub: Aspergillus flavus a Aspergillus fumigatus. Antifungální potenciál byl sledován i na základě průběhu křivky efektivity na jednotlivé patogeny.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: New technologies of the gaining of bioactive compounds from medicinal and aromatic plants as a sources of active substances of botanical pesticides and food supplements.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
12 vědecká příloha
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
367-370
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—