All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Frost resistence of fruit trees to low and ultralow temperatures on the basis of thermal analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004183" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004183 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Termická analýza při studiu odolnosti ovocných dřevin k nízkým a ultranízkým teplotám

  • Original language description

    Uchování genotypové variability je jedním z hlavních cílů současné péče o genofondy kulturních užitkových plodin. K významné metodě sloužící k tomuto cíli patří kryokonzervace. Při použití metody kryoprezervace dormantních pupenů je potřeba ze segmentů prýtu dané dřeviny odebrat co největší množství vody, které ještě nebude působit letálně, ještě před samotným zamrazovacím protokolem. V práci byl sledován vliv dehydratace na posun bodu tání a především na množství krystalizované vody u několika kontrastních, co se mrazové odolnosti týká, druhů ovocných dřevin, a to jabloně a révy vinné a tomelu japonského.

  • Czech name

    Termická analýza při studiu odolnosti ovocných dřevin k nízkým a ultranízkým teplotám

  • Czech description

    Uchování genotypové variability je jedním z hlavních cílů současné péče o genofondy kulturních užitkových plodin. K významné metodě sloužící k tomuto cíli patří kryokonzervace. Při použití metody kryoprezervace dormantních pupenů je potřeba ze segmentů prýtu dané dřeviny odebrat co největší množství vody, které ještě nebude působit letálně, ještě před samotným zamrazovacím protokolem. V práci byl sledován vliv dehydratace na posun bodu tání a především na množství krystalizované vody u několika kontrastních, co se mrazové odolnosti týká, druhů ovocných dřevin, a to jabloně a révy vinné a tomelu japonského.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10611 - Plant sciences, botany

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1630301" target="_blank" >QJ1630301: Development of the new biotechnological systems for maintanance and improvment of agriculture crop and forest tree biodiversitsy</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů