Stability of wheat coeliac response influenced by fertilization level
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004211" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004211 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stabilita celiakální reaktivity pšenice pod vlivem různých úrovní hnojení
Original language description
Dvě odrůdy pšenice ozimé s kontrastní technologickou kvalitou byly pěstovány ve třech lokalitách ve dvou letech při dvou různých úrovních agrochemického ošetření. U vzorků pšenice byl následně stanoven obsah gliadinů a gluteninu a celiakální reaktivita. Bylo zjištěno, že obsah zásobních bílkovin se významně liší v závislosti na odrůdě, lokalitě i intenzitě ošetření, zatímco celiakální reaktivita závisí na lokalitě a intenzitě ošetření. Při přepočtu celiakální reaktivity na obsah gliadinů je však tento parametr i odrůdově specifický.
Czech name
Stabilita celiakální reaktivity pšenice pod vlivem různých úrovní hnojení
Czech description
Dvě odrůdy pšenice ozimé s kontrastní technologickou kvalitou byly pěstovány ve třech lokalitách ve dvou letech při dvou různých úrovních agrochemického ošetření. U vzorků pšenice byl následně stanoven obsah gliadinů a gluteninu a celiakální reaktivita. Bylo zjištěno, že obsah zásobních bílkovin se významně liší v závislosti na odrůdě, lokalitě i intenzitě ošetření, zatímco celiakální reaktivita závisí na lokalitě a intenzitě ošetření. Při přepočtu celiakální reaktivity na obsah gliadinů je však tento parametr i odrůdově specifický.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/7AMB16AT004" target="_blank" >7AMB16AT004: Influence of modern breeding on non-starch saccharides and gluten coeliac reactivity of Czech and Austrian wheat varieties.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
12 vědecká příloha
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
591-594
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—