All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Variability of selected grain nutritional parameters in wheat genetic resources

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004810" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004810 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Variabilita vybraných nutričních parametrů zrna u genetických zdrojů pšenice

  • Original language description

    V této studii bylo hodnoceno chemické složení souboru 86 odrůd pšenic z kolekcí Genové banky Praha pomocí blízké infračervené spektrometrie. Byly aplikovány kalibrační modely s vysokou kalibrační spolehlivostí (R ? 0,90) a predikovány následující parametry: hrubé bílkoviny, škrob, mokrý lepek, tvrdost zrna, albumino-globulinová frakce, lutein, celkové a vodorozpustné arabinoxylany. V kolekci byly identifikovány 3 významně odlišné skupiny pšenic: pšenice špaldy s vysokým obsahem bílkovinných složek a luteinu, skupina pšenice seté s vysokým obsahem škrobu a neškrobových polysacharidů a pšenice tvrdá s extrémně vysokou tvrdostí zrna.

  • Czech name

    Variabilita vybraných nutričních parametrů zrna u genetických zdrojů pšenice

  • Czech description

    V této studii bylo hodnoceno chemické složení souboru 86 odrůd pšenic z kolekcí Genové banky Praha pomocí blízké infračervené spektrometrie. Byly aplikovány kalibrační modely s vysokou kalibrační spolehlivostí (R ? 0,90) a predikovány následující parametry: hrubé bílkoviny, škrob, mokrý lepek, tvrdost zrna, albumino-globulinová frakce, lutein, celkové a vodorozpustné arabinoxylany. V kolekci byly identifikovány 3 významně odlišné skupiny pšenic: pšenice špaldy s vysokým obsahem bílkovinných složek a luteinu, skupina pšenice seté s vysokým obsahem škrobu a neškrobových polysacharidů a pšenice tvrdá s extrémně vysokou tvrdostí zrna.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Identification of wheat grain key nutrition parameters, development of new quality donors and feedstuff improvements for effective fattening of monogasters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    66

  • Issue of the periodical within the volume

    12 vědecká příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    413-417

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database