The strategy for minimizing the impact of drought on sustainable production and barley malting quality (workshop)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005085" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005085 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene (workshop)
Original language description
Cílem projektu je především nalezení genotypů ječmene - nositelů sladovnické kvality vhodných pro období s větším výskytem suchých period v období vegetace, které se stále častěji vyskytují a jejichž další nárůst se v budoucnu předpokládá, a to především v hlavních produkčních oblastech pěstování ječmene. V případě jarního ječmene budou hledány genotypy schopnější se snadněji vyrovnat se suchem a současně být nositeli sladovnické kvality. V případě ozimého ječmene budou hledány genotypy se sladovnickou kvalitou, kterým rychlý vývoj na jaře v důsledku možnosti využít zimní vláhu poskytuje větší šanci uniknout suchu v době tvorby a zrání obilek. V polních pokusech byla prezentována světová kolekce ozimých sladovnických ječmenů, která je shromažďována, hodnocena a dlouhodobě konzervována v Genové bance Praha a linie šestiřadého ozimého ječmene s potenciálem sladovnické kvality vyšlechtěné ve Výzkumném centru SELTON, s.r.o.
Czech name
Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene (workshop)
Czech description
Cílem projektu je především nalezení genotypů ječmene - nositelů sladovnické kvality vhodných pro období s větším výskytem suchých period v období vegetace, které se stále častěji vyskytují a jejichž další nárůst se v budoucnu předpokládá, a to především v hlavních produkčních oblastech pěstování ječmene. V případě jarního ječmene budou hledány genotypy schopnější se snadněji vyrovnat se suchem a současně být nositeli sladovnické kvality. V případě ozimého ječmene budou hledány genotypy se sladovnickou kvalitou, kterým rychlý vývoj na jaře v důsledku možnosti využít zimní vláhu poskytuje větší šanci uniknout suchu v době tvorby a zrání obilek. V polních pokusech byla prezentována světová kolekce ozimých sladovnických ječmenů, která je shromažďována, hodnocena a dlouhodobě konzervována v Genové bance Praha a linie šestiřadého ozimého ječmene s potenciálem sladovnické kvality vyšlechtěné ve Výzkumném centru SELTON, s.r.o.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910197" target="_blank" >QK1910197: The strategy for minimizing the impact of drought on sustainable production and barley malting quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha 6 - Ruzyně
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
51
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce