All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

An antifungal stopper protecting beverages from mold

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10142222" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10142222 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním

  • Original language description

    Esenciální olej Rosa x centifolia a jeho volatilní složky jsou součástí nově řešené zátky a vykazují takové konzervační účinky, které lze využít v rámci technologie výroby, lahvování a dlouhodobého uchovávání sirupů bez syntetických konzervantů. Funkční vzorek v podobě antifungálně funkční zátky je možné využít v potravinářském průmyslu v rámci výroby, lahvování a uchovávání nových nápojů bez rizikových konzervačních činidel a k podpoře doby nezávadnosti a skladovatelnosti. V době spotřeby nápoje, otevírání i uzavírání spotřebitelem, uchovává zátka nadále svou funkčnost.

  • Czech name

    Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním

  • Czech description

    Esenciální olej Rosa x centifolia a jeho volatilní složky jsou součástí nově řešené zátky a vykazují takové konzervační účinky, které lze využít v rámci technologie výroby, lahvování a dlouhodobého uchovávání sirupů bez syntetických konzervantů. Funkční vzorek v podobě antifungálně funkční zátky je možné využít v potravinářském průmyslu v rámci výroby, lahvování a uchovávání nových nápojů bez rizikových konzervačních činidel a k podpoře doby nezávadnosti a skladovatelnosti. V době spotřeby nápoje, otevírání i uzavírání spotřebitelem, uchovává zátka nadále svou funkčnost.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    FV-06-2020

  • Numerical identification

    RP-FV-22

  • Technical parameters

    Smlouva o uplatnění funkčního vzorku č. RP-FV-22, vyrobeného v rámci řešení výzkumného projektu TH04010014 - Potraviny bez konzervantů uzavřena mezi VÚRV, v.v.i, Drnovská 507, 161 06 Praha 6, zastoupená Ing.Františkem Brožíkem, ředitelem a firmou Kitl s.r.o., Pasířská 3299/60, 466 01 Jablonec nad Nisou,IČ 46712518, zastoupená Ing.Janem Vokurkou, jednatelem, dne3.9.2020

  • Economical parameters

    Používáním přípravku dojde k významnému snížení výskytu plesnivění sirupů.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

  • Web page