An antifungal stopper protecting beverages from mold
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10142222" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10142222 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním
Original language description
Esenciální olej Rosa x centifolia a jeho volatilní složky jsou součástí nově řešené zátky a vykazují takové konzervační účinky, které lze využít v rámci technologie výroby, lahvování a dlouhodobého uchovávání sirupů bez syntetických konzervantů. Funkční vzorek v podobě antifungálně funkční zátky je možné využít v potravinářském průmyslu v rámci výroby, lahvování a uchovávání nových nápojů bez rizikových konzervačních činidel a k podpoře doby nezávadnosti a skladovatelnosti. V době spotřeby nápoje, otevírání i uzavírání spotřebitelem, uchovává zátka nadále svou funkčnost.
Czech name
Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním
Czech description
Esenciální olej Rosa x centifolia a jeho volatilní složky jsou součástí nově řešené zátky a vykazují takové konzervační účinky, které lze využít v rámci technologie výroby, lahvování a dlouhodobého uchovávání sirupů bez syntetických konzervantů. Funkční vzorek v podobě antifungálně funkční zátky je možné využít v potravinářském průmyslu v rámci výroby, lahvování a uchovávání nových nápojů bez rizikových konzervačních činidel a k podpoře doby nezávadnosti a skladovatelnosti. V době spotřeby nápoje, otevírání i uzavírání spotřebitelem, uchovává zátka nadále svou funkčnost.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
FV-06-2020
Numerical identification
RP-FV-22
Technical parameters
Smlouva o uplatnění funkčního vzorku č. RP-FV-22, vyrobeného v rámci řešení výzkumného projektu TH04010014 - Potraviny bez konzervantů uzavřena mezi VÚRV, v.v.i, Drnovská 507, 161 06 Praha 6, zastoupená Ing.Františkem Brožíkem, ředitelem a firmou Kitl s.r.o., Pasířská 3299/60, 466 01 Jablonec nad Nisou,IČ 46712518, zastoupená Ing.Janem Vokurkou, jednatelem, dne3.9.2020
Economical parameters
Používáním přípravku dojde k významnému snížení výskytu plesnivění sirupů.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027006
Owner name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—