Avenin polymorphism in oat varieties with different origin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149349" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149349 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Polymorfismus aveninů u odrůd ovsa různého geografického původu
Original language description
Bílkovinná frakce aveninů byla hodnocena u 60 odrůd ovsa setého různého geografického původu v podmínkách SDS-PAGE. Celkem bylo hodnoceno 26 peptidů aveninového spetra nacházejících se v rozmezí molekulové hmotnosti od 18 do 35 kDa. U testovaných odrůd byl zjištěn celkový počet 457 peptidů, u jednotlivých odrůd byl detekován počet peptidů od 5 do 10. Více jak polovina vzorků měla ve svém spektru peptid 8 a 11, naopak peptidy 1+ a 12* se u odrůd tohoto souboru vyskytovaly minimálně. Mezi odrůdami byla zjištěna významná variabilita aveninů, na základě spektra aveninů nebylo možné rozlišit samostatné odrůdy ani odrůdy se stejnou zemí původu.
Czech name
Polymorfismus aveninů u odrůd ovsa různého geografického původu
Czech description
Bílkovinná frakce aveninů byla hodnocena u 60 odrůd ovsa setého různého geografického původu v podmínkách SDS-PAGE. Celkem bylo hodnoceno 26 peptidů aveninového spetra nacházejících se v rozmezí molekulové hmotnosti od 18 do 35 kDa. U testovaných odrůd byl zjištěn celkový počet 457 peptidů, u jednotlivých odrůd byl detekován počet peptidů od 5 do 10. Více jak polovina vzorků měla ve svém spektru peptid 8 a 11, naopak peptidy 1+ a 12* se u odrůd tohoto souboru vyskytovaly minimálně. Mezi odrůdami byla zjištěna významná variabilita aveninů, na základě spektra aveninů nebylo možné rozlišit samostatné odrůdy ani odrůdy se stejnou zemí původu.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Development of oat genotypes with low coeliac reactivity and high nutritional quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
35-40
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—