Detection of adulterated honey by identifying foreign amylases and new insights into honey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177589" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177589 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Odhalení falšovaného medu identifikací cizích amyláz a nové poznatky o medu
Original language description
Med, bohužel, patří mezi nejfalšovanější potraviny. Některé způsoby falšování jsou dosti sofistikované. Někdy však nepomáhají ani nejmodernější analytické metody, a proto je potřeba vyvíjet nové. Jedním z mezinárodně platných parametrů pro uvedení medu na trh je míra diastázové neboli amylázové aktivity, která je indikátorem čerstvosti medu.
Czech name
Odhalení falšovaného medu identifikací cizích amyláz a nové poznatky o medu
Czech description
Med, bohužel, patří mezi nejfalšovanější potraviny. Některé způsoby falšování jsou dosti sofistikované. Někdy však nepomáhají ani nejmodernější analytické metody, a proto je potřeba vyvíjet nové. Jedním z mezinárodně platných parametrů pro uvedení medu na trh je míra diastázové neboli amylázové aktivity, která je indikátorem čerstvosti medu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů