All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Selected biochemical parameters of serum of dairy cows dried conventionally or by means of antibiotics

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000314" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000314 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vybrané biochemické parametry v krevním séru dojnic zaprahovaných tradičně nebo antibiotiky

  • Original language description

    Sledování se uskutečnilo v účelovém zařízení VÚŽV Uhříněves. Na 21 dojnicích plemene holštýnského skotu a jejich kříženek rozdělených do 2 skupin, I (n=10) a II (n=11) podle způsobu zaprahování. Dojnice zařazené do skupiny II byly zaprahovány antibiotikem (Orbenin Dry Cow). U skupiny I byl uplatněn tradiční způsob zaprahování pomocí krmné techniky. Sledované dojnice byly na druhé a třetí laktaci. Skupina I byla zasušena pomocí krmné techniky, kdTakto ošetřené dojnice se již do porodu nedojily. V obdobístání na sucho byla pokusným a kontrolním dojnicím zkrmována jednotná krmná dávka standardních statkových krmiv tj. kukuřičné siláže (6kg), vojtěškové senáže (10kg), vojtěškového sena (1kg), siláTelení proběhlo v průběhu 3 měsíců (srpen - říjen). Pro celkové posouzení a zhodnocení obou způsobů zaprahování dojnic byly sledovány následující ukazatele: - množství mleziva a kvalita mleziva v 1. nádoji (obsah IgG, specifická hmotnost). - celková prod

  • Czech name

    Vybrané biochemické parametry v krevním séru dojnic zaprahovaných tradičně nebo antibiotiky

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960006339" target="_blank" >EP0960006339: Optimalization of feeding technique of high - yielding dairy cows</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu

  • ISBN

    80-85645-39-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Zemědělská fakulta v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article