All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Ruminal starch degradability for ruminants and methods of determination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010292" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010292 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Degradace škrobu krmiva v bachoru přežvýkavců a metody stanovení

  • Original language description

    Metodou in vitro byla stanovena bachorová degradovatelnost škrobu u souboru zrnin. Soubor zahrnoval 6 krmiv: 1 vzorek pšeničného šrotu, 1 vzorek louhované pšenice, ječný šrot, louhovaný ječmen, 1 vzorek ovesného šrotu a kukuřičný šrot. Bachorová degradovatelnost škrobu byla stanovena fermentací krmiva v časech 2, 4, 6, 16 a 24 hodin. Výrazný rozdíl v intenzitě degradace škrobu byl zjištěn mezi vzorky ošetřenými louhováním a vzorky neošetřených šrotů ve dvouhodinové fermentaci, čtyřhodinové fermentaci ašestihodinové fermentaci. Získáno bylo následující pořadí obilnin podle rychlosti degradace škrobu v bachoru (od nejvyšší po nejnižší hodnotu): ovesný šrot, pšeničný šrot, ječný šrot, kukuřičný šrot, louhovaná pšenice a ječmen. Výzkumy v této oblasti seprovádějí metodami in sacco nebo laboratorními metodami in vitro. Předností in vitro metod je větší reprodukovatelnost a jednodušší postup bez použití zvířete.

  • Czech name

    Degradace škrobu krmiva v bachoru přežvýkavců a metody stanovení

  • Czech description

    Metodou in vitro byla stanovena bachorová degradovatelnost škrobu u souboru zrnin. Soubor zahrnoval 6 krmiv: 1 vzorek pšeničného šrotu, 1 vzorek louhované pšenice, ječný šrot, louhovaný ječmen, 1 vzorek ovesného šrotu a kukuřičný šrot. Bachorová degradovatelnost škrobu byla stanovena fermentací krmiva v časech 2, 4, 6, 16 a 24 hodin. Výrazný rozdíl v intenzitě degradace škrobu byl zjištěn mezi vzorky ošetřenými louhováním a vzorky neošetřených šrotů ve dvouhodinové fermentaci, čtyřhodinové fermentaci ašestihodinové fermentaci. Získáno bylo následující pořadí obilnin podle rychlosti degradace škrobu v bachoru (od nejvyšší po nejnižší hodnotu): ovesný šrot, pšeničný šrot, ječný šrot, kukuřičný šrot, louhovaná pšenice a ječmen. Výzkumy v této oblasti seprovádějí metodami in sacco nebo laboratorními metodami in vitro. Předností in vitro metod je větší reprodukovatelnost a jednodušší postup bez použití zvířete.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD0176" target="_blank" >QD0176: Intensification and efficient management in dairy cattle herd with respect to a future membership in The European Union.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    12-13

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database