Ruminal starch degradability for ruminants and methods of determination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010292" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010292 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Degradace škrobu krmiva v bachoru přežvýkavců a metody stanovení
Original language description
Metodou in vitro byla stanovena bachorová degradovatelnost škrobu u souboru zrnin. Soubor zahrnoval 6 krmiv: 1 vzorek pšeničného šrotu, 1 vzorek louhované pšenice, ječný šrot, louhovaný ječmen, 1 vzorek ovesného šrotu a kukuřičný šrot. Bachorová degradovatelnost škrobu byla stanovena fermentací krmiva v časech 2, 4, 6, 16 a 24 hodin. Výrazný rozdíl v intenzitě degradace škrobu byl zjištěn mezi vzorky ošetřenými louhováním a vzorky neošetřených šrotů ve dvouhodinové fermentaci, čtyřhodinové fermentaci ašestihodinové fermentaci. Získáno bylo následující pořadí obilnin podle rychlosti degradace škrobu v bachoru (od nejvyšší po nejnižší hodnotu): ovesný šrot, pšeničný šrot, ječný šrot, kukuřičný šrot, louhovaná pšenice a ječmen. Výzkumy v této oblasti seprovádějí metodami in sacco nebo laboratorními metodami in vitro. Předností in vitro metod je větší reprodukovatelnost a jednodušší postup bez použití zvířete.
Czech name
Degradace škrobu krmiva v bachoru přežvýkavců a metody stanovení
Czech description
Metodou in vitro byla stanovena bachorová degradovatelnost škrobu u souboru zrnin. Soubor zahrnoval 6 krmiv: 1 vzorek pšeničného šrotu, 1 vzorek louhované pšenice, ječný šrot, louhovaný ječmen, 1 vzorek ovesného šrotu a kukuřičný šrot. Bachorová degradovatelnost škrobu byla stanovena fermentací krmiva v časech 2, 4, 6, 16 a 24 hodin. Výrazný rozdíl v intenzitě degradace škrobu byl zjištěn mezi vzorky ošetřenými louhováním a vzorky neošetřených šrotů ve dvouhodinové fermentaci, čtyřhodinové fermentaci ašestihodinové fermentaci. Získáno bylo následující pořadí obilnin podle rychlosti degradace škrobu v bachoru (od nejvyšší po nejnižší hodnotu): ovesný šrot, pšeničný šrot, ječný šrot, kukuřičný šrot, louhovaná pšenice a ječmen. Výzkumy v této oblasti seprovádějí metodami in sacco nebo laboratorními metodami in vitro. Předností in vitro metod je větší reprodukovatelnost a jednodušší postup bez použití zvířete.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD0176" target="_blank" >QD0176: Intensification and efficient management in dairy cattle herd with respect to a future membership in The European Union.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
12-13
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—