Beef cattle production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000076" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000076 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce jatečného skotu
Original language description
Hlavními faktory úspěšného výkrmu býků jsou přírůstky hmotnosti 1 kg a více na kus a den, optimální porážková hmotnost, minimalizace ztrát úhyny a nutnými porážkami, vysoká kvalita jatečných zvířat a zajištění odbytu. K tomu je nutná optimální výživa, dobrá práce ošetřovatelů a úsporné vynakládání nákladových položek a dosahování odpovídajících tržeb. Stimulem ke zvyšování jakosti je klasifikace SEUROP.
Czech name
Produkce jatečného skotu
Czech description
Hlavními faktory úspěšného výkrmu býků jsou přírůstky hmotnosti 1 kg a více na kus a den, optimální porážková hmotnost, minimalizace ztrát úhyny a nutnými porážkami, vysoká kvalita jatečných zvířat a zajištění odbytu. K tomu je nutná optimální výživa, dobrá práce ošetřovatelů a úsporné vynakládání nákladových položek a dosahování odpovídajících tržeb. Stimulem ke zvyšování jakosti je klasifikace SEUROP.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Chov skotu v ČR
ISBN
80-239-5109-2
Number of pages of the result
11
Pages from-to
25-35
Number of pages of the book
—
Publisher name
ČMSCH
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—