Degradation of protein and amino acid of pasture forage in the rumen of fistulated cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000163" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000163 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Degradovatelnost proteinu a aminokyselin pastevní píce v bachoru kanylovaných krav
Original language description
U vzorků píce lišících se v době sklizně byla prokázána rozdílná degradovatelnost aminokyselin (AA); píce byla odebírána dvakrát v průběhu pastevní sezóny (vzorek A a vzorek B). S postupující zralostí píce byl zaznamenán velký pokles hodnot obsahu hrubého proteinu (CP) z 216.6 na 132.0 g/kg sušiny (DM) pro dřívější a pozdější pokos, respektive. Obsah neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) byl 535.0 a 676.2 g/kg of DM, acido-detergentní vlákniny (ADF) 238.7 a 381.2 g/kg DM a acido-detergentního ligninu (ADL) 72.5 a 64.9 g/kg DM. Efektivní degradovatelnost (ED) CP a AA byla počítána s výtokovou rychlostí částic 0.04 za hodinu.
Czech name
Degradovatelnost proteinu a aminokyselin pastevní píce v bachoru kanylovaných krav
Czech description
U vzorků píce lišících se v době sklizně byla prokázána rozdílná degradovatelnost aminokyselin (AA); píce byla odebírána dvakrát v průběhu pastevní sezóny (vzorek A a vzorek B). S postupující zralostí píce byl zaznamenán velký pokles hodnot obsahu hrubého proteinu (CP) z 216.6 na 132.0 g/kg sušiny (DM) pro dřívější a pozdější pokos, respektive. Obsah neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) byl 535.0 a 676.2 g/kg of DM, acido-detergentní vlákniny (ADF) 238.7 a 381.2 g/kg DM a acido-detergentního ligninu (ADL) 72.5 a 64.9 g/kg DM. Efektivní degradovatelnost (ED) CP a AA byla počítána s výtokovou rychlostí částic 0.04 za hodinu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Dni výživy zvierat
ISBN
80-8069-530-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
75-78
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita
Place of publication
Nitra
Event location
Račkova dolina
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—