The ruminal degradability and intestinal digestibility of amino acids of grassland forage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000262" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000262 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bachorová degradace a intestinální stravitelnost aminokyselin lučního porostu u skotu
Original language description
Cílem této studie bylo popsat bachorovou degradovatelnost jednotlivých aminokyselin (AK) u píce lučního porostu. Bachorová degadovatelnost AK byla stanovena in situ metodou, na třech kanylovaných holštýnských kravách, v inkubačních intervalech 0, 2, 4, 8, 16, 24 a 48 hodin. U píce byla laboratorně stanovena sušina, popel, tuk, organická hmota (OH), dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina, bezdusíkaté látky výtažkové (BNLV), neutrálně-detergentní vláknina (NDF), acido-detergentní vláknina (ADF), acido-detergentní lignin (ADL) a jednotlivé esenciální AK a neesenciální AK. Hodnoty in vitro stravitelnosti OH a brutto energie (BE) byly v průměru 59,0 % a 19,6 MJ.kg-1 absolutní sušiny, respektive. In situ degradovatelnost AK stanovená po 16 h inkubování krmiva vbachoru kolísala mezi 14,3 % (methionin) a 52,5 % (thyroxin). Střevní stravitelnost AK byla v rozmezí 53 % (cystin) a 74 % (arginin).
Czech name
Bachorová degradace a intestinální stravitelnost aminokyselin lučního porostu u skotu
Czech description
Cílem této studie bylo popsat bachorovou degradovatelnost jednotlivých aminokyselin (AK) u píce lučního porostu. Bachorová degadovatelnost AK byla stanovena in situ metodou, na třech kanylovaných holštýnských kravách, v inkubačních intervalech 0, 2, 4, 8, 16, 24 a 48 hodin. U píce byla laboratorně stanovena sušina, popel, tuk, organická hmota (OH), dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina, bezdusíkaté látky výtažkové (BNLV), neutrálně-detergentní vláknina (NDF), acido-detergentní vláknina (ADF), acido-detergentní lignin (ADL) a jednotlivé esenciální AK a neesenciální AK. Hodnoty in vitro stravitelnosti OH a brutto energie (BE) byly v průměru 59,0 % a 19,6 MJ.kg-1 absolutní sušiny, respektive. In situ degradovatelnost AK stanovená po 16 h inkubování krmiva vbachoru kolísala mezi 14,3 % (methionin) a 52,5 % (thyroxin). Střevní stravitelnost AK byla v rozmezí 53 % (cystin) a 74 % (arginin).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa zvířat 2006 - proteiny
ISBN
80-7157-954-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
150-153
Publisher name
MZLU
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 8, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—