All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The ruminal degradability and intestinal digestibility of amino acids of grassland forage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000262" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000262 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bachorová degradace a intestinální stravitelnost aminokyselin lučního porostu u skotu

  • Original language description

    Cílem této studie bylo popsat bachorovou degradovatelnost jednotlivých aminokyselin (AK) u píce lučního porostu. Bachorová degadovatelnost AK byla stanovena in situ metodou, na třech kanylovaných holštýnských kravách, v inkubačních intervalech 0, 2, 4, 8, 16, 24 a 48 hodin. U píce byla laboratorně stanovena sušina, popel, tuk, organická hmota (OH), dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina, bezdusíkaté látky výtažkové (BNLV), neutrálně-detergentní vláknina (NDF), acido-detergentní vláknina (ADF), acido-detergentní lignin (ADL) a jednotlivé esenciální AK a neesenciální AK. Hodnoty in vitro stravitelnosti OH a brutto energie (BE) byly v průměru 59,0 % a 19,6 MJ.kg-1 absolutní sušiny, respektive. In situ degradovatelnost AK stanovená po 16 h inkubování krmiva vbachoru kolísala mezi 14,3 % (methionin) a 52,5 % (thyroxin). Střevní stravitelnost AK byla v rozmezí 53 % (cystin) a 74 % (arginin).

  • Czech name

    Bachorová degradace a intestinální stravitelnost aminokyselin lučního porostu u skotu

  • Czech description

    Cílem této studie bylo popsat bachorovou degradovatelnost jednotlivých aminokyselin (AK) u píce lučního porostu. Bachorová degadovatelnost AK byla stanovena in situ metodou, na třech kanylovaných holštýnských kravách, v inkubačních intervalech 0, 2, 4, 8, 16, 24 a 48 hodin. U píce byla laboratorně stanovena sušina, popel, tuk, organická hmota (OH), dusíkaté látky (NL), hrubá vláknina, bezdusíkaté látky výtažkové (BNLV), neutrálně-detergentní vláknina (NDF), acido-detergentní vláknina (ADF), acido-detergentní lignin (ADL) a jednotlivé esenciální AK a neesenciální AK. Hodnoty in vitro stravitelnosti OH a brutto energie (BE) byly v průměru 59,0 % a 19,6 MJ.kg-1 absolutní sušiny, respektive. In situ degradovatelnost AK stanovená po 16 h inkubování krmiva vbachoru kolísala mezi 14,3 % (methionin) a 52,5 % (thyroxin). Střevní stravitelnost AK byla v rozmezí 53 % (cystin) a 74 % (arginin).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa zvířat 2006 - proteiny

  • ISBN

    80-7157-954-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    150-153

  • Publisher name

    MZLU

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 8, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article