All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritive value of forage growing period of czech mountain grasslands

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000343" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000343 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Krmná hodnota trvalých travních porostů v závislosti na vegetační fázi píce v horské oblasti ČR

  • Original language description

    Ze tří různých nadmořských výšek (650, 700 resp. 850 m) byly během 1 vegetační sezóny (duben-červenec 2002) odebírány vzorky pastevní píce. Píce byla analyzována na obsah základních živin, in vitro stravitelnost organické hmoty (OM), in vitro stravitelnost neutrálně ? detergentní vlákniny (NDF) a in situ degradovatelnost NDF. Termín odběru statisticky významně ovlivnil (P lt;0,001) obsah jednotlivých složek píce - popel, N-látky (CP), NDF, acido-detergentní vlákninu (ADF) a acido-detergentní lignin (ADL). S narůstající nadmořskou výškou klesala in vitro stravitelnost OM a NDF. Hodnoty in vitro stravitelné OM a NDF byly v průměru 622,8 resp. 390,6 g.kg-1 sušiny. Efektivní bachorová degradovatelnost (ED) NDF rovněž klesala s narůstající nadmořskou výškou; průměrné hodnoty ED pro jednotlivé nadmořské výšky byly 0,574, 0,520 resp. 0,508. Parametry in situ degradovatelnosti byly predikovány z obsahu NDF frakce a in vivo stravitelnosti OM, která vycházela z enzymatické in vitro stravitelnost

  • Czech name

    Krmná hodnota trvalých travních porostů v závislosti na vegetační fázi píce v horské oblasti ČR

  • Czech description

    Ze tří různých nadmořských výšek (650, 700 resp. 850 m) byly během 1 vegetační sezóny (duben-červenec 2002) odebírány vzorky pastevní píce. Píce byla analyzována na obsah základních živin, in vitro stravitelnost organické hmoty (OM), in vitro stravitelnost neutrálně ? detergentní vlákniny (NDF) a in situ degradovatelnost NDF. Termín odběru statisticky významně ovlivnil (P lt;0,001) obsah jednotlivých složek píce - popel, N-látky (CP), NDF, acido-detergentní vlákninu (ADF) a acido-detergentní lignin (ADL). S narůstající nadmořskou výškou klesala in vitro stravitelnost OM a NDF. Hodnoty in vitro stravitelné OM a NDF byly v průměru 622,8 resp. 390,6 g.kg-1 sušiny. Efektivní bachorová degradovatelnost (ED) NDF rovněž klesala s narůstající nadmořskou výškou; průměrné hodnoty ED pro jednotlivé nadmořské výšky byly 0,574, 0,520 resp. 0,508. Parametry in situ degradovatelnosti byly predikovány z obsahu NDF frakce a in vivo stravitelnosti OM, která vycházela z enzymatické in vitro stravitelnost

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa zvierat 2006

  • ISBN

    80-8077-035-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    26-29

  • Publisher name

    UVL

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 14, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article