All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Importance of pasture for cattle production expressed as nutritive function of pasture forage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000729" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000729 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce

  • Original language description

    Cílem této práce bylo porovnat nutriční hodnotu tří pastevních porostů v horské oblasti České republiky. Součástí tohoto experimentu byly chemické rozbory, in situ metoda ke stanovení degradovatelnosti neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) a in vitro metody určující stravitelnost organické hmoty (OH) a NDF. Hodnoty popele, dusíkatých látek (NL), NDF, acido-detergentní vlákniny (ADF) a acido-detergentního ligninu (ADL) byly v průměru 7,7 %; 14,1 %; 46,8 %; 27,9 % respektive 3,9 %. In vitro stravitelnost OH se pohybovala v průměru kolem 60,7 % pro Tilley a Terry metodu (TT) a 63,8 % pro enzymatickou metodu (E). In vitro stravitelnost NDF stanovená TT a E metodami dosahovala v průměru 39,6 % respektive 38,5 %. S narůstajícím stářím píce byl u pastevních porostů zaznamenán pokles hodnot (P < 0,001) efektivní degradovatelnosti (ED) NDF.

  • Czech name

    Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce

  • Czech description

    Cílem této práce bylo porovnat nutriční hodnotu tří pastevních porostů v horské oblasti České republiky. Součástí tohoto experimentu byly chemické rozbory, in situ metoda ke stanovení degradovatelnosti neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) a in vitro metody určující stravitelnost organické hmoty (OH) a NDF. Hodnoty popele, dusíkatých látek (NL), NDF, acido-detergentní vlákniny (ADF) a acido-detergentního ligninu (ADL) byly v průměru 7,7 %; 14,1 %; 46,8 %; 27,9 % respektive 3,9 %. In vitro stravitelnost OH se pohybovala v průměru kolem 60,7 % pro Tilley a Terry metodu (TT) a 63,8 % pro enzymatickou metodu (E). In vitro stravitelnost NDF stanovená TT a E metodami dosahovala v průměru 39,6 % respektive 38,5 %. S narůstajícím stářím píce byl u pastevních porostů zaznamenán pokles hodnot (P < 0,001) efektivní degradovatelnosti (ED) NDF.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Agroregion 2006

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    105-108

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Aug 24, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article