All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protected amino-acids and their and their influence on milk performance of dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000280" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000280 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic

  • Original language description

    Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněnéhoMET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic.

  • Czech name

    Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic

  • Czech description

    Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněnéhoMET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1211-5681

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    4

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database