Intramuscular fat content as related to selected carcass value indicators in pigs of sire breeds bred in Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000611" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000611 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Intramuscular fat content as related to selected carcass value indicators in pigs of sire breeds bred in Czech Republic
Original language description
A content of intramuscular fat (IMF) of longissimus lumborum et thoracis muscle (LLT) and its relation to a phenotypic level of chosen carcass traits was evaluated in pigs of sire breeds bred in the Czech Republic. Of the three breeds studied (Czech Meaty Pig - CMP, Duroc - D and Czech Large White sire line - CLW-sl). Duroc breed showed the best meat quality. An average content of IMT in D was 1.67 % (1.92 % in hogs and 1.42 % in gilts. In CMP an average content of IMF was 0.98 %. The lowest IMF contentof LLT (0.62 %) was found in CLW pigs.
Czech name
Obsah intramuskulárního tuku ve vztahu k vybraným znakům jatečné hodnoty u prasat otcovských plemen chovaných v České republice
Czech description
Obsah intramuskulárního tuku nejdelšího zádového svalu (MLLT) byl vyhodnocován v závislosti na úrovni vybraných ukazatelů jatečné hodnoty u otcovských plemen prasat chovaných v ČR. Byla sledována tři plemena - české výrazně masné (ČVM), duroc (D), a bíléotcovské (BO). Ze třech sledovaných plemen vykázalo nejlepší kvalitu masa z pohledu obsahu IMT plemeno D. Průměrný obsah IMT byl stanoven na 1,67 %, přičemž vepříci dosahovali hodnoty 1,92 % a prasničky 1,42 %. U ČVM byl průměrný obsah IMT stanoven na 0,98 %. Nejnižší hodnoty obsahu IMT v MLLT (0,62 %) byly zjištěny u plemene bílé otcovské.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production
ISBN
—
ISSN
0860-4037
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
65-72
Publisher name
University of Technology and Life Science
Place of publication
Bydgoszcz
Event location
Bydgoszcz
Event date
Jun 29, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—