All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000454" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000454 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content

  • Original language description

    The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affectaverage daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.

  • Czech name

    Vliv lněného semene v dietě prasat na kvalitu masa a obsah mastných kyselin

  • Czech description

    Byl zkoumán vliv různého obsahu lněného semene v dietě prasniček na kvalitu masa (kontrolní skupina ? L0, L1 ? 6,7% šrotovaného lněného semene, L2 ? 13,4 % g šrotovaného lněného semene a L3 ? 13,4 % lněného semene a 103 mg alfa-tokoferolu). Přídavky lněného semene neovlivnily průměrný denní přírůstek, podíl svaloviny ani obsah intramuskulárního tuku. Zkrmování lněného semene průkazně zvýšilo obsah kyseliny linolové, alfa-linolenové, arachidonové a EPA, ale neovlivnilo obsah DHA ve svalové tkáni. Poměr mastných kyselin n-6/n-3 se dietou snížil. Celkový obsah mastných kyselin n-6 a n-3 byl nejnižší v kontrolní skupině. Oxidační stabilita lipidové frakce masa byla ve skupině L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production

  • ISBN

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    144-151

  • Publisher name

    Research Institute for Biology of Farm Animals

  • Place of publication

    Dummerstorf

  • Event location

    Bydgoszcz

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article