All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000464" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000464 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Factors affecting ewe´s milk fat and protein content and relationship between milk yield and milk components

  • Original language description

    Test-day records of purebred Tsigai (T), Improved Valachian (IV) and Lacaune (L) ewes were used to analyse the effect of environmental factors on milk fat and protein content. Overall means and standard deviations for fat and protein content were 7.77% and 5.94% for T, 7.48% and 5.82% for IV, and 6.97% and 5.62% for L. For fat content, analyses showed a highly significant (P < 0.01) effect of flock-test day and a highly significant or significant (P < 0.05) effect of the month of lambing, with the onlyexception of L. The effect of litter size was highly significant or significant in IV and L. For protein content, analyses showed a highly significant effect of flock-test day and a highly significant or significant effect of the month of lambing. The effect of litter size was highly significant in T and IV. The model explained about 50% of fat and protein variation in the breeds.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující obsah tuku a bílkovin v mléce bahnic a vztah mezi mléčnou užitkovostí a složkami mléka

  • Czech description

    K analýze vlivu faktorů prostředí na obsah tuku a bílkovin v mléce bylo využito kontrolních záznamů čistokrevných ovcí plemene cigája (C), zušlechtěná valaška (ZV) a lacaune (L). Celkové průměry a standardní odchylky pro obsah tuku a bílkovin byly 7,77%a 5,94% pro C, 7,48 a 5,82 pro ZV a 6,97 a 5,62 pro L. U obsahu tuku ukázaly analýzy vysoce průkazný (P < 0,01) vliv stáda a vysoce průkazný nebo průkazný (P < 0.05) vliv měsíce bahnění (s výjimkou L). Vliv velikosti vrhu byl vysoce průkazný u IV a průkazný u L. U obsahu bílkovin ukázaly analýzy vysoce průkazný vliv stáda a vysoce průkazný nebo průkazný vliv měsíce bahnění. Vliv velikosti vrhu byl vysoce průkazný u C a ZV. Modelem lze vysvětlit přibližně 50% meziplemenné variability v obsahu tuku a bílkovin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    52

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    189-198

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database