All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of chosen factors on milk yield, basic composition and properties of milk of East Friesian sheep

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00167248" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00167248 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv vybraných faktorů na dojivost, základní složení a vlastnosti mléka východofríských ovcí

  • Original language description

    Zhodnocení vlivu vybraných faktorů (fáze laktace, pořadí laktace, četnost vrhu, a měsíc obahnění) na denní dojivost, základní složení mléka (obsahy sušiny, tuku, bílkovin a laktózy), vlastnosti mléka (pH, titrační kyselost, syřitelnost) a na jakost sýřeniny (JS) probíhalo v průběhu roku 2009 na základě analýz vzorků mléka, jež byly získány od bahnic plemene východofríská ovce (n = 20). Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány pětkrát v pravidelných měsíčních intervalech v průběhu celélaktace. Rozbory mléka byly realizovány dle standardních laboratorních metod. Fáze laktace měla vysoce průkazný vliv na denní dojivost (D), obsahy sušiny (S) a bílkovin (B) a na pH a titrační kyselost (TK). Stejný faktor měl průkazný vliv na obsahy tuku(T) a laktózy (L). Pořadí laktace mělo vysoce průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ). Naproti tomu tento faktor neměl průkazný vliv na D a všechny ostatní sledované ukazatele. Četnost vrhu měla průkazný vliv na D, obsah L a TK. Měsíc obahněn

  • Czech name

    Vliv vybraných faktorů na dojivost, základní složení a vlastnosti mléka východofríských ovcí

  • Czech description

    Zhodnocení vlivu vybraných faktorů (fáze laktace, pořadí laktace, četnost vrhu, a měsíc obahnění) na denní dojivost, základní složení mléka (obsahy sušiny, tuku, bílkovin a laktózy), vlastnosti mléka (pH, titrační kyselost, syřitelnost) a na jakost sýřeniny (JS) probíhalo v průběhu roku 2009 na základě analýz vzorků mléka, jež byly získány od bahnic plemene východofríská ovce (n = 20). Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány pětkrát v pravidelných měsíčních intervalech v průběhu celélaktace. Rozbory mléka byly realizovány dle standardních laboratorních metod. Fáze laktace měla vysoce průkazný vliv na denní dojivost (D), obsahy sušiny (S) a bílkovin (B) a na pH a titrační kyselost (TK). Stejný faktor měl průkazný vliv na obsahy tuku(T) a laktózy (L). Pořadí laktace mělo vysoce průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ). Naproti tomu tento faktor neměl průkazný vliv na D a všechny ostatní sledované ukazatele. Četnost vrhu měla průkazný vliv na D, obsah L a TK. Měsíc obahněn

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH91271" target="_blank" >QH91271: Designing of breeding programmes for dairy sheep with special impact on morphological and functional characteristics of udders.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu : Cattle research

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    4/2010

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database