Effect of chosen factors on milk yield, basic composition and properties of milk of East Friesian sheep
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00167248" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00167248 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv vybraných faktorů na dojivost, základní složení a vlastnosti mléka východofríských ovcí
Original language description
Zhodnocení vlivu vybraných faktorů (fáze laktace, pořadí laktace, četnost vrhu, a měsíc obahnění) na denní dojivost, základní složení mléka (obsahy sušiny, tuku, bílkovin a laktózy), vlastnosti mléka (pH, titrační kyselost, syřitelnost) a na jakost sýřeniny (JS) probíhalo v průběhu roku 2009 na základě analýz vzorků mléka, jež byly získány od bahnic plemene východofríská ovce (n = 20). Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány pětkrát v pravidelných měsíčních intervalech v průběhu celélaktace. Rozbory mléka byly realizovány dle standardních laboratorních metod. Fáze laktace měla vysoce průkazný vliv na denní dojivost (D), obsahy sušiny (S) a bílkovin (B) a na pH a titrační kyselost (TK). Stejný faktor měl průkazný vliv na obsahy tuku(T) a laktózy (L). Pořadí laktace mělo vysoce průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ). Naproti tomu tento faktor neměl průkazný vliv na D a všechny ostatní sledované ukazatele. Četnost vrhu měla průkazný vliv na D, obsah L a TK. Měsíc obahněn
Czech name
Vliv vybraných faktorů na dojivost, základní složení a vlastnosti mléka východofríských ovcí
Czech description
Zhodnocení vlivu vybraných faktorů (fáze laktace, pořadí laktace, četnost vrhu, a měsíc obahnění) na denní dojivost, základní složení mléka (obsahy sušiny, tuku, bílkovin a laktózy), vlastnosti mléka (pH, titrační kyselost, syřitelnost) a na jakost sýřeniny (JS) probíhalo v průběhu roku 2009 na základě analýz vzorků mléka, jež byly získány od bahnic plemene východofríská ovce (n = 20). Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány pětkrát v pravidelných měsíčních intervalech v průběhu celélaktace. Rozbory mléka byly realizovány dle standardních laboratorních metod. Fáze laktace měla vysoce průkazný vliv na denní dojivost (D), obsahy sušiny (S) a bílkovin (B) a na pH a titrační kyselost (TK). Stejný faktor měl průkazný vliv na obsahy tuku(T) a laktózy (L). Pořadí laktace mělo vysoce průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ). Naproti tomu tento faktor neměl průkazný vliv na D a všechny ostatní sledované ukazatele. Četnost vrhu měla průkazný vliv na D, obsah L a TK. Měsíc obahněn
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91271" target="_blank" >QH91271: Designing of breeding programmes for dairy sheep with special impact on morphological and functional characteristics of udders.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu : Cattle research
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
4/2010
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—