All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the stage of lactation on basic composition and chosen technological properties of organic sheep milk in crossbreeds of Lacaune and East Friesian.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142247" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142247 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce.

  • Original language description

    Vliv fáze laktace (FL) na dojivost, základní složení a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka byl hodnocen v průběhu 1. laktace u 10 bahnic, kříženek lacaune a východofríské ovce (L75VF25). Mléko bylo odebíráno pravidelně pětkrát za laktaci, po odstavu jehňat. Denní krmná dávka v průběhu sledování byla založena na ad libitní pastvě na TTP a přídavku 50 g organického ovsa. FL vysoce průkazně ovlivňovala dojivost (D), obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L),obsah močoviny (M, v mg/100ml), titrační kyselost (TK), pH a syřitelnost (SYŘ v s). Naproti tomu nebyl zjištěn průkazný vliv FL na počet somatických buněk (PSB) a jakost sýřeniny (JS). Denní dojivost se během laktace postupně snižovala. Obsahy S a T mělyv průběhu laktace trend postupného zvyšování. Obsahy B měly vyrovnaný trend do 130. dne laktace, poté postupně se zvyšující se trend. Naproti tomu obsahy K byly v průběhu laktace poměrně velmi variabilní. Obsah L měl trend postupného sni

  • Czech name

    Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce.

  • Czech description

    Vliv fáze laktace (FL) na dojivost, základní složení a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka byl hodnocen v průběhu 1. laktace u 10 bahnic, kříženek lacaune a východofríské ovce (L75VF25). Mléko bylo odebíráno pravidelně pětkrát za laktaci, po odstavu jehňat. Denní krmná dávka v průběhu sledování byla založena na ad libitní pastvě na TTP a přídavku 50 g organického ovsa. FL vysoce průkazně ovlivňovala dojivost (D), obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L),obsah močoviny (M, v mg/100ml), titrační kyselost (TK), pH a syřitelnost (SYŘ v s). Naproti tomu nebyl zjištěn průkazný vliv FL na počet somatických buněk (PSB) a jakost sýřeniny (JS). Denní dojivost se během laktace postupně snižovala. Obsahy S a T mělyv průběhu laktace trend postupného zvyšování. Obsahy B měly vyrovnaný trend do 130. dne laktace, poté postupně se zvyšující se trend. Naproti tomu obsahy K byly v průběhu laktace poměrně velmi variabilní. Obsah L měl trend postupného sni

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 5, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article