Milk yield, composition and quality of organic milk of ewes crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian during lactation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00139307" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00139307 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
DOJIVOST, SLOŽENÍ A KVALITA EKOLOGICKÉHO MLÉKA KŘÍŽENEK OVCÍ PLEMEN LACAUNE, VÝCHODOFRÍSKÁ OVCE A ZUŠLECHTĚNÁ VALAŠKA V PRŮBĚHU LAKTACE
Original language description
Hodnocení dojivosti, složení a kvality ekologického mléka u ovcí kříženek plemen lacaune (L), východofríská ovce (VF) a zušlechtěná valaška (ZV), (n = 10, L 50 VF 43,75 ZV 6,25) v průběhu laktace bylo realizováno na ekologické farmě ovcí ve Valašské Bystřici v roce 2007. Všechny sledované bahnice byly na třetí laktaci. Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány v pěti po sobě jdoucích intervalech. Analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Z hodnocení vlivu fáze laktace na dojivost, složení a kvalitu ekologického mléka u kříženek L 50 VF 43,75 ZV 6,25 především vyplývá, že tento faktor měl statisticky vysoce průkazný vliv na dojivost a na obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L) a močoviny (M). Dálebyl zjištěn statisticky vysoce průkazný vliv fáze laktace na pH a titrační kyselost (TK), přičemž fáze laktace měla i statisticky průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ).
Czech name
DOJIVOST, SLOŽENÍ A KVALITA EKOLOGICKÉHO MLÉKA KŘÍŽENEK OVCÍ PLEMEN LACAUNE, VÝCHODOFRÍSKÁ OVCE A ZUŠLECHTĚNÁ VALAŠKA V PRŮBĚHU LAKTACE
Czech description
Hodnocení dojivosti, složení a kvality ekologického mléka u ovcí kříženek plemen lacaune (L), východofríská ovce (VF) a zušlechtěná valaška (ZV), (n = 10, L 50 VF 43,75 ZV 6,25) v průběhu laktace bylo realizováno na ekologické farmě ovcí ve Valašské Bystřici v roce 2007. Všechny sledované bahnice byly na třetí laktaci. Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány v pěti po sobě jdoucích intervalech. Analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Z hodnocení vlivu fáze laktace na dojivost, složení a kvalitu ekologického mléka u kříženek L 50 VF 43,75 ZV 6,25 především vyplývá, že tento faktor měl statisticky vysoce průkazný vliv na dojivost a na obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L) a močoviny (M). Dálebyl zjištěn statisticky vysoce průkazný vliv fáze laktace na pH a titrační kyselost (TK), přičemž fáze laktace měla i statisticky průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market</a><br>
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LVII
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—