Changes in Milk Yield and Basic Parameters of Sheep Milk in Crossbreeds with Dominant Share of Lacaune Breed Depending on The Stage Lactation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00150316" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00150316 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace
Original language description
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu fáze laktace na dojivost a chemické složení organického ovčího mléka. sledování bylo prováděno na ekologické farmě dojných ovcí, kříženek plemen lacaune, východofríská ovce a zušlechtěná valaška. Odběry mléka byly uskutečněny pětkrát v průběhu laktace. Byl prokázán statisticky vysoce průkazný rozdíl v obsahu základních komponent organického ovčího mléka v závislosti na stádiu laktace a rovněž vysoce průkazný vliv fáze laktace na dojivost. Byla zjištěna průměrná denní dojivost 0,67 l, organické ovčí mléko obsahovalo v průměru 18,04 % sušiny, 6,61 % tuku, 6,05 % bílkovin, 4,45 % kaseinu a 4,67 % laktózy.
Czech name
Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace
Czech description
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu fáze laktace na dojivost a chemické složení organického ovčího mléka. sledování bylo prováděno na ekologické farmě dojných ovcí, kříženek plemen lacaune, východofríská ovce a zušlechtěná valaška. Odběry mléka byly uskutečněny pětkrát v průběhu laktace. Byl prokázán statisticky vysoce průkazný rozdíl v obsahu základních komponent organického ovčího mléka v závislosti na stádiu laktace a rovněž vysoce průkazný vliv fáze laktace na dojivost. Byla zjištěna průměrná denní dojivost 0,67 l, organické ovčí mléko obsahovalo v průměru 18,04 % sušiny, 6,61 % tuku, 6,05 % bílkovin, 4,45 % kaseinu a 4,67 % laktózy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91271" target="_blank" >QH91271: Designing of breeding programmes for dairy sheep with special impact on morphological and functional characteristics of udders.</a><br>
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet '09 Agro
ISBN
978-80-7375-352-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—