All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000879" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000879 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics

  • Original language description

    The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula usingthe fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation.

  • Czech name

    Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích

  • Czech description

    Cílem práce bylo odhadnout podíl hlavních masitých částí (HMČ) u jatečně upravených těl prasat. Skupiny jatečných těl byly vybírány podle podílu svaloviny a podle pohlaví. Všechna měření se prováděla na levé půlce jatečného těla. Druhý den po porážce byla všechna jatečná těla rozdělena na hlavní jatečné partie a byl zjištěn obsah HMČ. Průměrný podíl svaloviny činil 57.23 % a průměrná hmotnost jatečného těla byla 93.5 kg. U prvního modelu byla vytvořena regresní rovnice za použití výšky tuku a výšky svaloviny měřených přístrojem FOM. Druhý model využíval tři znaky, které spolu nejvíce korelovaly (týkající se obsahu HMČ) a byla rovněž vytvořena regresní rovnice. Obě regresní rovnice splňovaly statistické požadavky na přesnost odhadu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database