All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Breed differences in the sensory characteristics of beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001026" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001026 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa

  • Original language description

    Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus.

  • Czech name

    Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa

  • Czech description

    Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    69

  • Issue of the periodical within the volume

    8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database