Breed differences in the sensory characteristics of beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001026" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001026 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa
Original language description
Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus.
Czech name
Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa
Czech description
Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
69
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—