All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of duodenal infusions of leucine on milk yield and plasma amino acids in dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001255" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001255 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26788462:_____/10:#0000469 RIV/00216305:26310/10:PU94228

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of duodenal infusions of leucine on milk yield and plasma amino acids in dairy cows

  • Original language description

    Do experimentu byly zařazeny čtyři vysoce produkční holštýnské dojnice, které byly vybaveny duodenálními kanylami. Dojnice byly rozděleny do 2 skupin - kontrolní s deficitem leucinu a pokusné s doplňkem leucinu. Experiment byl rozdělen na 4 období po 7 dnech, z nichž každé období zahrnuje 3-denní přípravné období a následuje 4-denní pokusné období. V prvním pokusném období byly 2 dojnice zařazeny od kontrolní skupiny a zbývající 2 do pokusné skupiny s leucinem. Krávy byly krmeny individuálně 2krát denněkrmnou dávkou složenou z kukuřičné siláže, vojtěškového sena a doplňkové směsi. Infuze aminokyselin v pokusné skupině s leucinem sestávala z methioninu (12,6 g/den), lysinu (20,7 g/den), histidinu (10,7 g/den) a leucinu (19,3g/den). Vliv infuze leucinuna dojivost a složení mléka nebyl potvrzen (P>0,05), nicméně koncentrace bílkovin a kaseinu v mléce byla vyšší u pokusné skupiny (38,3 a 31,3 g/kg) než u kontrolní (37,4 a 30,4 g/kg, respektive, P<0,1).

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    55

  • Issue of the periodical within the volume

    9

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000282055300001

  • EID of the result in the Scopus database