All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Digestibility of organic matter and corn fiber complex at different times of incubation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001367" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001367 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10256.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10256.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stravitelnost organické hmoty a vlákninového komplexu kukuřice při různé době inkubace

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnat stravitelnost organické hmoty a vlákninového komplexu kukuřice metodou in sacco při inkubaci 24 a 48 hodin a metodou in vitro na přístroji NIRS kalibrovaném při inkubaci 48 hodin v bachorové tekutině dojnic. Stravitelnosti organické hmoty, hrubé vlákniny i neutrálně detergentní vlákniny byly statisticky průkazně vyšší (P < 0,05) při inkubaci 48 hodin než 24 hodin. Rozdíly mezi hodnotami zjištěnými u 44 vzorků z celých rostlin kukuřice a 19 vzorků siláží kukuřice byly minimální.Rozdíly mezi stanovením in sacco a in vitro NIRS s inkubací po 48 hodinách nebyly významné (P > 0,05). Z výsledků vyplývá, že výsledky lze mezi sebou porovnávat, jen jsou-li použity stejné metody.

  • Czech name

    Stravitelnost organické hmoty a vlákninového komplexu kukuřice při různé době inkubace

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnat stravitelnost organické hmoty a vlákninového komplexu kukuřice metodou in sacco při inkubaci 24 a 48 hodin a metodou in vitro na přístroji NIRS kalibrovaném při inkubaci 48 hodin v bachorové tekutině dojnic. Stravitelnosti organické hmoty, hrubé vlákniny i neutrálně detergentní vlákniny byly statisticky průkazně vyšší (P < 0,05) při inkubaci 48 hodin než 24 hodin. Rozdíly mezi hodnotami zjištěnými u 44 vzorků z celých rostlin kukuřice a 19 vzorků siláží kukuřice byly minimální.Rozdíly mezi stanovením in sacco a in vitro NIRS s inkubací po 48 hodinách nebyly významné (P > 0,05). Z výsledků vyplývá, že výsledky lze mezi sebou porovnávat, jen jsou-li použity stejné metody.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů