All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The digestibility of conventional and low-lignin Brown midrib (BMR) corn hybrids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001388" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001388 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnat rozdíly ve stravitelnosti nízkoligninových (BMR) hybridů kukuřice a hybridů kukuřice klasických s běžným obsahem ligninu, při použití metod in vitro (na přístrojích NIRS) a in sacco. Mezi BMR hybridy a ostatními byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu škrobu (20,6 vs 24,6 % suš.), stravitelnosti organické hmoty (76,3 vs 71,0 %) a stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny NDF (61,3 vs 50,3 %). Statisticky významné rozdíly (P<0,05) byly zjištěny také mezianalýzami na přístrojích NIRS a analýzami metodou in sacco. Korelační koeficienty mezi metodami stanovení byly vysoké (0,69 ­? 0,95).

  • Czech name

    Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnat rozdíly ve stravitelnosti nízkoligninových (BMR) hybridů kukuřice a hybridů kukuřice klasických s běžným obsahem ligninu, při použití metod in vitro (na přístrojích NIRS) a in sacco. Mezi BMR hybridy a ostatními byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu škrobu (20,6 vs 24,6 % suš.), stravitelnosti organické hmoty (76,3 vs 71,0 %) a stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny NDF (61,3 vs 50,3 %). Statisticky významné rozdíly (P<0,05) byly zjištěny také mezianalýzami na přístrojích NIRS a analýzami metodou in sacco. Korelační koeficienty mezi metodami stanovení byly vysoké (0,69 ­? 0,95).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    59

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    14-16

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database