The digestibility of conventional and low-lignin Brown midrib (BMR) corn hybrids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001388" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001388 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice
Original language description
Cílem práce bylo porovnat rozdíly ve stravitelnosti nízkoligninových (BMR) hybridů kukuřice a hybridů kukuřice klasických s běžným obsahem ligninu, při použití metod in vitro (na přístrojích NIRS) a in sacco. Mezi BMR hybridy a ostatními byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu škrobu (20,6 vs 24,6 % suš.), stravitelnosti organické hmoty (76,3 vs 71,0 %) a stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny NDF (61,3 vs 50,3 %). Statisticky významné rozdíly (P<0,05) byly zjištěny také mezianalýzami na přístrojích NIRS a analýzami metodou in sacco. Korelační koeficienty mezi metodami stanovení byly vysoké (0,69 ? 0,95).
Czech name
Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice
Czech description
Cílem práce bylo porovnat rozdíly ve stravitelnosti nízkoligninových (BMR) hybridů kukuřice a hybridů kukuřice klasických s běžným obsahem ligninu, při použití metod in vitro (na přístrojích NIRS) a in sacco. Mezi BMR hybridy a ostatními byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu škrobu (20,6 vs 24,6 % suš.), stravitelnosti organické hmoty (76,3 vs 71,0 %) a stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny NDF (61,3 vs 50,3 %). Statisticky významné rozdíly (P<0,05) byly zjištěny také mezianalýzami na přístrojích NIRS a analýzami metodou in sacco. Korelační koeficienty mezi metodami stanovení byly vysoké (0,69 ? 0,95).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
59
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
14-16
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—