All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Stability of maize grain ensiled with and without chemical additives

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001369" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001369 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10258.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10258.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stabilita kukuřičného zrna silážovaného s chemickými aditivy a bez nich

  • Original language description

    Cílem práce bylo stanovení vlivu chemické konzervace na fermentační ukazatele, nutriční hodnotu a aerobní stabilitu siláže šrotu vlhkého kukuřičného zrna. Hrubě pomleté kukuřičné zrno bylo silážováno do skleněných laboratorních nádob. Po ukončení fermentace byly nádoby otevřeny, část hmoty byla podrobena chemickým analýzám a část byly uložena do speciálních boxů, izolovaných od okolního prostředí 10 cm vrstvou polystyrénu. Po 24, 48 a 72 hodinách byly siláže předány k chemickým analýzám. Teploty byly měřeny ještě po 168 hodinách, tedy sedmý den po zasilážování. Kontrolní siláž vlhkého kukuřičného zrna bez konzervantu byla stabilní zhruba 48 hodin, pak se začala rychle kazit (teplota stoupla z 19oC na 30,5oC, pH z 5,0 na 5,9, kyselost vodního výluhu KVVklesla ze 774 na 471 g/kg). Siláže konzervované chemickými přípravky v dávce 3 a 6 litrů na tunu řezanky byly na vzduchu stabilní po celé 4 dny sledování. Krmivo je vhodné i pro výživu prasat.

  • Czech name

    Stabilita kukuřičného zrna silážovaného s chemickými aditivy a bez nich

  • Czech description

    Cílem práce bylo stanovení vlivu chemické konzervace na fermentační ukazatele, nutriční hodnotu a aerobní stabilitu siláže šrotu vlhkého kukuřičného zrna. Hrubě pomleté kukuřičné zrno bylo silážováno do skleněných laboratorních nádob. Po ukončení fermentace byly nádoby otevřeny, část hmoty byla podrobena chemickým analýzám a část byly uložena do speciálních boxů, izolovaných od okolního prostředí 10 cm vrstvou polystyrénu. Po 24, 48 a 72 hodinách byly siláže předány k chemickým analýzám. Teploty byly měřeny ještě po 168 hodinách, tedy sedmý den po zasilážování. Kontrolní siláž vlhkého kukuřičného zrna bez konzervantu byla stabilní zhruba 48 hodin, pak se začala rychle kazit (teplota stoupla z 19oC na 30,5oC, pH z 5,0 na 5,9, kyselost vodního výluhu KVVklesla ze 774 na 471 g/kg). Siláže konzervované chemickými přípravky v dávce 3 a 6 litrů na tunu řezanky byly na vzduchu stabilní po celé 4 dny sledování. Krmivo je vhodné i pro výživu prasat.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů