All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001485" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001485 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11120.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11120.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat

  • Original language description

    Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a ?-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech.Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk ?-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní.

  • Czech name

    Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat

  • Czech description

    Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a ?-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech.Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk ?-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů