The influence of genetic factors on the content of fatty acids in beef.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001792" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001792 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13020.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13020.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv genetických faktorů na obsah mastných kyselin v hovězím mase
Original language description
Cílem práce bylo u českého strakatého skotu potvrdit přítomnost mutací dříve zjištěných u jiných populací. Dále byl hodnocen vliv jednotlivých genotypů na složení mastných kyselin (MK) intramuskulárního a podkožního tuku celkem u 602 býků. Významné rozdíly v zastoupení některých MK byly zjištěny u polymorfismů v genech SCD1 a FASN. Mutace c.878C>T v SCD1 ovlivnila koncentrace zejména kyselin myristolejové, olejové a stearové. Genotypy g.16024G>A and g. 17924A>G genu FASN nevysvětlovaly stejnou část variability MK a lišily se zejména v zastoupení kyselin myristové, palmitové a myristolejové. Genetická variabilita v genech SCD1 a FASN vysvětluje část fenotypové variability zastoupení MK v intramuskulárním a podkožním tuku českého strakatého skotu.
Czech name
Vliv genetických faktorů na obsah mastných kyselin v hovězím mase
Czech description
Cílem práce bylo u českého strakatého skotu potvrdit přítomnost mutací dříve zjištěných u jiných populací. Dále byl hodnocen vliv jednotlivých genotypů na složení mastných kyselin (MK) intramuskulárního a podkožního tuku celkem u 602 býků. Významné rozdíly v zastoupení některých MK byly zjištěny u polymorfismů v genech SCD1 a FASN. Mutace c.878C>T v SCD1 ovlivnila koncentrace zejména kyselin myristolejové, olejové a stearové. Genotypy g.16024G>A and g. 17924A>G genu FASN nevysvětlovaly stejnou část variability MK a lišily se zejména v zastoupení kyselin myristové, palmitové a myristolejové. Genetická variabilita v genech SCD1 a FASN vysvětluje část fenotypové variability zastoupení MK v intramuskulárním a podkožním tuku českého strakatého skotu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH81228" target="_blank" >QH81228: Genetic factors affecting fatty acid composition in beef</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Volume of the periodical
63
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
46-50
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—