Evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001819" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001819 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Original language description
Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík).
Czech name
Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Czech description
Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů