All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001819" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001819 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců

  • Original language description

    Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík).

  • Czech name

    Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců

  • Czech description

    Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů