All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001822" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001822 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky

  • Original language description

    Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce).Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.

  • Czech name

    Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky

  • Czech description

    Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce).Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů