Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001822" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001822 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky
Original language description
Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce).Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.
Czech name
Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky
Czech description
Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce).Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů