All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the ensilaged alfalfa dry matter low content on the quality of fermentation process and protein degradability level

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200032" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200032 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu.

  • Original language description

    V modelovém pokusu byl ověřován efekt nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky a přídavku vybraných aditiv (kyseliny maravenčí, inokulantů, směsných mikrobiálně enzymatických aditiv) na fermentační proces. Největší výskyt kyseliny máselné byl u siláží ošetřených inokulanty, nejmenší u siláže s kyselinou mravenčí. Všechny pokusné siláže se vyznačovaly vysokou hodnotou pH, nejvyšší byla u kontrolní siláže. Nejvyšší redukce amoniaku byla zjištěna u siláže s kys. mravenčí. U všech siláží, s výjimkou kys. mravenčí, byly analyzovány extrémní hodnoty rozkladu proteinu (nad 20 %) a tyto siláže byly označeny jako nezkrmitelné. Bylo konstatováno, že i pro aplikaci kyseliny mravenčí je minimálně nutný obsah sušiny 24-25 %.

  • Czech name

    Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na kvalitu kvasného procesu a úroveň rozkladu proteinu.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-414-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    69-72

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    VFU Brno

  • Event date

    Sep 20, 2001

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article