Urea as a Conservative Additive for Grain Silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911150" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911150 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Močovina jako konzervační přísada pro silážování kukuřice
Original language description
V práci byl sledován vliv přídavku močoviny na fermentační ukazatele kukuřičné siláže a siláže "LKS" kukuřice. V modelovém pokusu se silážní kukuřicí, ke které byla přidávána močovina v dávce 3 a 5 kg /t se nepodařilo zcela potvrdit dřívější zjištění jiných autorů, neboť nebyl v podmínkách tohoto pokusu prokázán vliv močoviny na vyšší tvorbu kyseliny mléčné ani octové. Vyšší dávka močoviny vedla k výraznému zvýšení obsahu dusíkatých látek. Provozní siláže "LKS" kukuřice v PE vacích ošetřených odlišnou dávkou močoviny vykazovaly v porovnání s inokulovanou siláží nižší obsah kyseliny mléčné a octové, ale také všech kvasných kyselin. Amoniakované siláže "LKS" kukuřice obsahovaly vyšší obsah dusíkatých látek, PDIN a srovnatelnou koncentraci energie.
Czech name
Močovina jako konzervační přísada pro silážování kukuřice
Czech description
V práci byl sledován vliv přídavku močoviny na fermentační ukazatele kukuřičné siláže a siláže "LKS" kukuřice. V modelovém pokusu se silážní kukuřicí, ke které byla přidávána močovina v dávce 3 a 5 kg /t se nepodařilo zcela potvrdit dřívější zjištění jiných autorů, neboť nebyl v podmínkách tohoto pokusu prokázán vliv močoviny na vyšší tvorbu kyseliny mléčné ani octové. Vyšší dávka močoviny vedla k výraznému zvýšení obsahu dusíkatých látek. Provozní siláže "LKS" kukuřice v PE vacích ošetřených odlišnou dávkou močoviny vykazovaly v porovnání s inokulovanou siláží nižší obsah kyseliny mléčné a octové, ale také všech kvasných kyselin. Amoniakované siláže "LKS" kukuřice obsahovaly vyšší obsah dusíkatých látek, PDIN a srovnatelnou koncentraci energie.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-1089-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
167-170
Publisher name
Tribun EU s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 20, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—